Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Mutumba tränar boxning- ''Ger mig mycket självkänsla''

Martin Mutumba hoppas på ett definitivt lyft till kommande säsong. Och det genom boxningsträning.
- Jag ska träna boxning tre gånger i veckan. Jag behöver bli ännu starkare i kroppen så det här är en viktig grej för mig, säger han.

- Boxningen gör mig kvick och alert och det handlar om mycket självkänsla.

Martin Mutumba har boxats när han var yngre. Så talangen finns där. Så därför inte helt överraskande att boxning nu jämte det rent fotbollsmässiga blir den viktigaste delen av hans vinterträning.
In i det längsta hade han annars funderingar på att resa i väg till Thailand för ett thaiboxningsläger i 30-gradig värme innan han till sist bestämde sig för att stanna hemma i Sverige och boxningsträna sig i form i en dunkel källarlokal och snöglopp plågsamt närvarande utanför.

- Ja, men sådant där får man inte tänka för mycket på. Jag tänker alltid positivt. Rinkeby är mitt Thailand.

- Men vi var på väg i väg på ett thai-boxningsläger till Thailand. Men det här blir lika hårt. Jag kommer att träna med flera landslagsboxare. De kommer säkert att leka med mig i början men jag vet att jag kommer att ha nytta av det här.

Hur länge ska du hålla på?

- I första hand blir det nu intensiv-träning fram till en bit in i januari. Det ska bli spännande. Det fotbollstekniska har jag ju redan, nu ska jag bli ännu starkare.

Publicerad 2009-12-14 kl 11:14
Annons
Annons
Annons