POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
6v

Nalic redo för MFF-återkomst: "Inställd på att ta en startplats"

Foto: Bildbyrån.

Adi Nalic har varit utlånad från MFF till AFC.
Nu förbereder sig 22-åringen på en återkomst i Malmö.
- Jag är inställd på att startplats rakt av, säger han till Fotbollskanalen.

Inför den gångna säsongen värvade Malmö FF den offensive mittfältaren Adi Nalic från Landskrona Bois. Någon speltid för MFF i allsvenskan blev det inte för honom, inför premiären lånades Nalic ut till nykomlingen AFC Eskilstuna.

Där fick 22-åringen stort förtroende och gjorde totalt fem mål och tre assist på 20 matcher. Nalic tycker att tiden i Eskilstuna, som åkte ur allsvenskan, var lärorik.

- Det har varit jättenyttigt för mig. Jag har vuxit som både som person och spelare. Jag har fått väldigt många allsvenska minuter i mig, jag fick en stor roll i laget och var en ledare där. Det är mycket som jag kan ta med mig tillbaka till MFF, säger han till Fotbollskanalen.

Du är inne på att du växt som person, hur menar du då?
- Man har ju mognat under årets gång. Man har fått många starter i allsvenskan. Man är ju inte en rutinerad spelare än, men man har kommit en bit på vägen i alla fall.

Låneavtalet mellan MFF och AFC sträckte sig enbart över en säsong. Nu ska han tillbaka till Malmö och försöka ta en plats.

- Det har varit bestämt sedan tidigare att jag ska tillbaka till Malmö. Det var nästan aktuellt i somras också, men jag prioriterade utvecklingen och speltid, även om jag kanske hade fått det i MFF också. Jag trivdes bra i Eskilstuna och spelade bra, så jag gick vidare på den linjen.

Nu är ju MFF mitt uppe i Europa League, men har du redan snackat med Uwe Rösler (tränare, MFF) eller Daniel Andersson (sportchef, MFF) om nästa säsong?
- Vi har fokuserat på att det (Europa League) de har nu. Jag har ständigt haft kontakt med Daniel framför allt. Efter i princip varje match ringde eller smsade han. Någon djupare dialog har vi inte haft just nu, men det kommer nog att komma nu när säsongen är över.

Vad tror du dina chanser är att få speltid i MFF är i dagsläget?
- Jag är inställd på att spela, så klart, och ta en startplats rakt av och att göra skillnad.

Publicerad 2019-12-12 kl 18:29
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå