POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Nanne: ''Helsingborg har varit det bästa laget''

INFÖR KALMAR FF-HELSINGBORG:

Här allt inför kvällens toppmöte på Guldfågeln mellan Kalmar FF och serieledande Helsingborg.
– Helsingborg har varit det bästa laget under första hälften av allsvenskan, säger Kalmars tränare Nanne Bergstrand. KALMAR  

Preliminär startelva:
Etrit Berisha – Mattias Johansson, Tobias Carlsson, Markus Thorbjörnsson, Emin Nouri – Tobias Eriksson, Kristoffer Fagercrantz, Henrik Rydström, Erik Israelsson – Daniel Mendes, Daniel Sobralense.

Skador/avstängningar:
Paulus Arajuuri (s), Petter Wastå (a).

Håll ett öga på: Brasseduon längst fram. Sobralense och Mendes kan alltid ställa till med problem för motståndarnas backlinje.

Kalmar-citat:
– Helsingborg har varit det bästa laget under första hälften av allsvenskan. Det finns några tydliga förklaringar till det.

– 1: De har haft det kompaktaste och aggressivaste försvarsspelet. Det gör de vinner bollen i bra kontringsytor.  

– 2: Deras innermittfältare täcker stora ytor och underlättar för backlinjen, samtidigt som de löper oerhört mycket för att understödja forwards i anfallsspelet, skriver Nanne Bergstrand i Kalmars matchmagasin.

– Dessa egenskaper har gjort laget till det topplag de är och även var förra säsongen.

HELSINGBORG

Preliminär startelva: Pär Hansson – Markus Holgersson, Marcus Nilsson, Peter Larsson, Erik Edman – Mattias Lindström, Ardian Gashi, May Mahlangu, Simon Thern – Alexander Gerndt, Rasmus Jönsson.

Skador/avstängningar: Hannu Patronen, Lucas Ohlander (s).

Han är formstarkast: Alexander Gerndt. Anfallaren har efter en tung start på säsongen kommit i gång rejält. Stjärnan står nu på sju mål och verkar kunna hålla fokus trots rykten om en flytt.

Helsingborg-citat:

– Det blir väldigt tufft för oss. De har fått ett lyft med ny hemmaarena och allt. Det lär bli fullsatt och de kommer att få ett bra stöd, så det blir jobbigt för oss, säger Christoffer Andersson till FotbollDirekt.se.

– De brukar vara offensiva hemma med ytterrockarna högt. Vi ska försöka stoppa det och sedan anfalla på det sättet som vi alltid gör när vi har. Det blir en balansgång mellan det defensiva och offensiven.

– Det är en inspirerande match. Det är en av toppkonkurrenterna så det är klart att det är en jättetuff match. Den här typen av matcher är en av höjdpunkterna på säsongen när vi möter så pass bra motstånd. Vi vet att vi inte har några problem med att motivera oss så vi ser fram emot matchen, säger HIF:s manager Conny Karlsson till klubbens hemsida.

Publicerad 2011-07-18 kl 09:07
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå