Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

Nanne inför omstarten: "Kan inte ta den cyniska vägen"

Foto: TT

I dag startar Allsvenskan om efter EM-uppehållet. För Hammarbys del innebär det bortamatch mot Häcken - och tränaren Nanne Bergstrand predikar mod och tro på spelidén.
- Vi kan inte hålla på och ta den cyniska vägen, det tror jag inte alls på, säger han till klubbens hemsida.

Hammarby ligger på kvalplats i Allsvenskan efter tre segrar, fyra oavgjorda och fem förluster på tolv omgångar. Men tränaren Nanne Bergstrand har inga planer på att förändra något drastiskt. Däremot predikar han tro på spelidén inför den allsvenska omstarten.

- Nyckelordet är som sagt mod, att tro på spelidén. Vi kan inte hålla på och ta den cyniska vägen, det tror jag inte alls på. Om vi inte drabbas av alltför många skador och avstängningar på nyckelspelare, ser jag att vi spelar bättre och slutar säsongen högre upp i tabellen än i fjol, säger han.

Tränaren menar att laget egentligen spelar bättre än under fjolåret men att man varit alldeles för ojämnt under första halvan av serien. Han menar att grundspelet inte hunnit sätta sig till fullo ännu. 

- Nej. Inte ännu. Men det kommer. Vi ska inte bygga någon överorganiserad åttiotalsfotboll där vår spelidé är reglerad situation för situation. Det jag vill se är ju en mer flexibel organisation. Det är krävande, och kulturen tar tid att bygga upp. Mod och tålamod är viktigt, som sagt.  

Publicerad 2016-07-09 kl 08:48
ALLSVENSKAN

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER