Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

Nanne om sitt omtalade utspel: "Vore idiotiskt att ge sig på spelarna"

Foto: Scanpix

Hammarbys Nanne Bergstrand förklarar nu sitt omtalade utspel om att spelarmaterialet i Bajen inte räcker till för "framtidens fotboll".
- Det var inte menat mot spelarna. Det vore idiotiskt som tränare att ge dig på spelargruppen, säger han till Expressen.

Det var efter 2-1-seger mot Kalmar FF i början av augusti som Hammarbys tränare Nanne Bergstrand meddelade att man gått ifrån "framtidens fotboll" för att spela en mer cynisk och defensivt inriktad fotboll. Sättet som Bergstrand förklarade förändringen på rörde upp känslor.

Den fotboll vi spelade tidigare var framtidens fotboll. Hammarby ska vara tacksamma att de har fått chansen att ta del av den, sen har det inte räckt till hela vägen. Vi är väldigt tacksamma över att vi har provat den grejen, men sen räcker inte materialet i Sverige till för att spela den fotbollen. Vi har i alla fall inte lyckats få det materialet. Då måste man ju för att överleva i den här fotbollen välja en mer följa John-fotboll, sa Bergstrand.

Uttalandet kunde tolkas som dels en pik mot sportchefen Mats Jingblad men också som kritik mot Hammarbys spelartrupp. Nu berättar Bergstrand för Expressen om sitt utspel.

- Ja, det var inte menat mot spelarna alls. För det handlade om att den fotbollen vi spelade då och har i huvudet, visionen. Den ligger på en väldigt hög nivå. Det är enormt viktigt att vi har visioner. Sedan måste vi anpassa oss till den miljön vi är i. Det har ju spelarna visat nu att det kan anpassa sig till det här sättet att spela. Men det var inte riktigt mot dem även om jag förstår att det kunde uppfattas som så, säger tränaren i en intervju med tidningen.

I samma Expressen-intervju medger Bergstrand att han fick förklara sig för spelarna efter uttalandet.

- Ja, jag fick förklara det. Det måste man göra i det läget. Annars börjar de undra om jag inte tror på dem. Men det är inte det som det handlar om. Efter jag hade förklarat för dem förstod de vad jag menade. Nej, det vore idiotiskt som tränare att ge dig på spelargruppen även om det är vissa som använder det som en grej. Men då måste man ha förberett gruppen på varför man gör det. Man kan använda det som ett sätt utåt bara du är överens om det inåt. Det finns olika skolor. Det finns inte ett rätt svar utan det har med gruppens sammansättning och sin egen person att göra.

Publicerad 2016-10-14 kl 07:43
ALLSVENSKAN

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER