POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
11å

Nanne om skadorna: Jag har skorna redo där hemma

Kalmar besegrade Trelleborg med 1-0. Men det var en seger helt utan guldglans från den allsvenska serieledaren. Trelleborg gjorde en taktiskt bra match medan Kalmar inte gjorde mer än vad som absolut behövdes för att klara tre poäng.

Förra säsongen var Kalmar ytterst nära att vinna allsvenskt guld. Laget slutade tvåa i serien, men kanske hade man gått hela vägen om det inte hade blivit förlust hemma mot Trelleborg. I år är ambitionen att smålänningarna på nytt ska vara med och kriga om seriesegern och då kan en kämpaseger som söndagens över Trelleborg bli avgörande.

- Att det blev jämnt och tufft i dag beror inte bara på oss själva. Trelleborg är svårspelade och inte så dåliga som ryktet säger, förklarade Kalmars tränare Nanne Bergstrand efter matchen.

Riktigt sömnpiller

Bergstrand ansåg att Kalmarspelarna var piggare än på sistone efter att äntligen ha fått några dagars vila. Varken publiken eller spelarna höll med om den analysen. Framförallt andra halvlek var ett riktigt sömnpiller med många uppgivna suckar och burop från läktarhåll. Hemmalagets kapten Henrik Rydström talade om energibortfall.

- Vi fick hämta kraft långt inifrån oss själva och ska vara glada att det räckte till seger, sade Rydström som tillsammans med bröderna Rasmus och Viktor Elm på innermittfältet hade många svettiga dueller med koncentrerade Trelleborgare.

- Vi gjorde taktiskt som vi hade bestämt oss för att göra och jag är inte särskilt bedrövad trots förlusten. Vårt problem är att vi inte kan omsätta vårt bollinnehav i målchanser, sade Trelleborgs tränare Tom Prahl.

Santin satte straff

Matchens enda mål kom mitt i första halvlek på straff genom Cesar Santin sedan Viktor Elm fällts. Santin var en av få som försökte bryta mönstret i spelet och komma loss på sin vänsterkant. Samma flyt som under fjolårets succésäsong har dock inte Kalmars store stjärna. Det avgörande rycket saknas.

I och med söndagens seger behåller Kalmar serieledningen. Nu väntar en tuff vecka med matcher mot Göteborg borta på onsdag och Djurgården hemma på lördag. Inför dessa viktiga matcher har Nanne Bergstrand fått nya försvarsproblem. Mot Trelleborg skadades mittbacken Patrik Rosengren och därmed har Kalmar fem försvarsspelare på skadelistan.

Hur ska laget formeras då?

- Det enda jag vet är att vi kommer att starta med elva man på planen. Men jag har skorna redo där hemma, skämtade Nanne.

Publicerad 2008-05-04 kl 20:51
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå