Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
10å

Nanne vill ge bort CL-kvalplats

Hemmamatch på bortaplan i Europaspel. Aldrig mer - om man får tro Nanne Bergstrand. KFF-tränaren vill hellre ge bort en eventuell plats i Champions League-kvalet nästa år.

Kalmar är på väg mot SM-guld. Nästa år väntar i så fall kval till Champions League. Men när Fredrikskans inte duger - då vill inte Bergstrand vara med.
- Vi ger bort vår plats. Kan man inte spela hemma i Europaspelet så ska man heller inte vara med, säger han till Aftonbladet.

Besvikelsen efter förlusten mot Feyenoord var stor. Två missar krossade drömmarna. Och Nanne Bergstrand tänker inte låta det hända igen - åtminstone inte i Borås.
- Inte en chans att vi spelar borta igen. Då ger vi hellre bort vår plats, jag skojar inte. Har man ingen egen arena då ska man inte vara med på den här nivån. Sedan är det möjligt att styrelsen tycker annorlunda.

Och det gör de.
- Nanne är säkert färgad av besvikelsen över resultatet. Vi kommer naturligtvis inte att tacka nej till ett eventuellt kvalspel. Men jag förstår Nannes besvikelse, att inte ha en egen godkänd hemmaarena är inte bra. Det är bistert att behöva åka hit, säger sportchefen Svante Samuelsson.

Och Kalmars lagkapten Henrik Rydtröm håller med. Han stänger inga dörrar - spel i Europa slår högt.
- Om vi så tvingas spela vår hemmamatch i Transylvanien så kommer vi att genomföra kvalet. För min del tycker jag att vi efter de här matcherna har fått ett kvitto på att det vi håller på med är rätt. Trots förlusten så har det här gett mig en kick.

Publicerad 2008-10-03 kl 10:22
Annons
Annons
Annons