Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS
3:35

Foto: TT

Nästa

Avbryt
Försök igen

Nannes utspel - en pik mot Jingblad? - "Nej, för katten!"

Nanne Bergstrand har lagt "framtidens fotboll" åt sidan då han anser att Hammarbys material inte är tillräckligt starkt. En passning till sportchefen Mats Jingblad?
- Nej, nej, för katten, svarar Jingblad för Fotbollskanalen.

Efter söndagens 2-1-seger hemma mot Kalmar FF, vilken var Hammarbys andra raka efter triumfen mot Gefle dessförinnan, berättade tränaren Nanne Bergstrand att han efter förlusten i derbyt mot AIK tog ett beslut om att gå ifrån tanken om att Bajen ska spela "framtidens fotboll". Istället spelar de grönvita numera en mer försiktig fotboll.

ANNONS

Den fotboll vi spelade tidigare var framtidens fotboll. Hammarby ska vara tacksamma att de har fått chansen att ta del av den, sen har det inte räckt till hela vägen. Vi är väldigt tacksamma över att vi har provat den grejen, men sen räcker inte materialet i Sverige till för att spela den fotbollen. Vi har i alla fall inte lyckats få det materialet. Då måste man ju för att överleva i den här fotbollen välja en mer följa John-fotboll, sa Bergstrand.

Tränaren menar att Hammarby måste göra ett val efter säsongen, och bestämma sig för vilken typ av fotboll man vill spela och därefter värva spelare för det. På frågan om varför Bajen inte fått fram det material som är tillräckligt svarade Bergstrand:

- Det får du fråga andra om.

Var Bergstrands utspel en pik riktad mot sportchefen Mats Jingblad i ett försök att förklara att han inte fått tillräckligt bra förutsättningar som tränare? Jingblad menar att man inte ska tolka det så.

ANNONS

- Nej, nej, för katten. Det handlar inte om det. Det handlar nog mer om att när vi sitter och går igenom vad som finns på marknaden i svensk fotboll och överallt så har vi väl inte riktigt hittat de spelarna som vi tycker skulle gagna vårt lag. Så det är väl mer den biten, säger sportchefen.

- Just nu är vi i en fas där vi behöver ta ett annat steg för att komma till rätta med poängskörden och för att få självförtroende. Då får man skruva på det lite. Sen får vi se vad som kommer ut av det. Men det är klart, vi har ändrat lite i vårt spel.

Förra säsongen gjorde Hammarby en liknande förändring när laget hade det tufft. Det slutade i att laget kravlade sig ur bottenstriden.

Är det jobbigt att byta spelidé två år i rad, Mats?
- Både ja och nej. Vi vet om att det tar tid, det tar jättelång tid. Det handlar inte bara om saker på planen, utan det har med allt runt omkring att göra också. Det har med träningskultur, spelartrupp, ledarstab och allting att göra. Det tar jättelång tid innan man kommer fram och man kommer hellre aldrig fram med ett fotbollslag. Det är klart att man hoppas att det ska gå snabbare än vad det gör ibland, men det är bara att acceptera att så är läget och göra det bästa av situationen. 

ANNONS

Har det varit svårt för dig att hitta den typen av spelare som behövs för den typen av fotboll ni har velat spela?
- Både och. Sen är det inte så att bara är jag som letar spelare. Vi är en hel stab, med tränare och ledare. Men man kan säga som så att vi har gått från att vara ett mittenlag i superettan upp till allsvenskan, med duktiga spelare. Nu vill vi spetsa till ytterligare och då är man inne på kanske en ännu dyrare typ av spelare, som är mer attraktiva på marknaden. Då blir det svårare och svårare och det gäller att hitta rätt. Vi kommer jobba med den biten även framöver, säger Jingblad. 

Lagkaptenen Kennedy Bakircioglu gav även han sin syn på förändringen, efter segern mot Kalmar.

- Vi var ganska eniga hela gruppen, alla spelare och Nanne, att vi måste ändra något och börja plocka poäng. Vi var ganska eniga i det så det var inga konstigheter i det beslutet som Nanne och vi spelare tog tillsammans. Vi vill spela så att vi inte bjuder på målchanser och åker på kontringar, 

ANNONS

Tror du att det finns möjligheter för er att ändra tillbaka någon gång framöver?
- Det är inte mitt beslut, så jag vet faktiskt inte. Just nu sa vi till varandra: "Vi måste ta de här viktiga poängen som behövs". Sen får vi se. Sen får Nanne ta beslut kring hur han har tänkt sig och vill. Det viktigaste för oss har varit att komma fram till något som är viktigt för oss, och det har vi gjort. Det känns bra. Sen får vi se om Nanne vill gå tillbaka, då gör vi det i så fall. Det blir när han känner att det är dags igen i så fall. Det viktiga är att vi alla är eniga. 

- Jag tror inte att Nanne har släppt det helt. Vi har bara lagt det lite åt sidan just nu. Vi vet att vi alltid kan justera tillbaka om vi vill, för det är ju inga jätteskillnader egentligen. Det är små justeringar och vi skruvar åt det på ett annat sätt. Vi ska kunna ha en plan A och en plan B, om det inte går som det ska. Då måste vi kunna gå till något annat och det tycker jag är positivt. Man får se det så, säger Bakircioglu.

ANNONS

Se höjdpunkterna från Hammarbys seger i spelaren ovan.

Publicerad 2016-08-08 kl 07:30

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto