Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Näst största affären genom tiderna – men AIK ersätter inte Bangura

Så var det klart – AIK säljer Mohamed Bangura till skotska Celtic. För Solna-laget är det ekonomiskt en mycket bra affär.

När Mohamed Bangura anslöt från IFK Värnamo där han varit på lån från sin sierraleonska klubb Kallon FC så kostade han relativt sett väldigt lite – och när han nu lämnar så innebär det en stor ekonomisk vinst för AIK. Och man valde alltså att sälja, trots att man nyligen sålt Teteh Bangura till Bursaspor för klubbrekordet 27 miljoner – en summa som kan stiga till 32 miljoner. Affären med Celtic är klubbens näst största genom tiderna efter försäljningen av Teteh Bangura till Bursaspor.

På tisdagens presskonferens meddelade man dessutom att man inte har för avsikt att förstärka lagets anfallsbesättning
- Vi väljer med den ekonomi och de sparkrav vi har internt, att planera långsiktigt och inte försöka ersätta allsvenskans bäste spelare på kort sikt med en högriskchansning, vilket skulle bli fallet med de pengar vi har att tillgå. Istället ger vi de forwards som just nu finns i truppen möjlighet att konkurrera, prestera och utvecklas, sade AIK:s sportchef Jens Andersson i ett uttalande.

Publicerad 2011-08-30 kl 15:55
Annons
Annons
Annons