POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
3v

Nattmatch i Sundsvall klubbad: "Min bild är att det ska bli fullsatt"

Foto: Bildbyrån.

Sundsvall har fått grönt ljus för sin nattmatch.
Natten mellan den 29 och 30 juni spelas det allsvensk fotboll på Norrporten Arena.
- Min bild är att det ska bli fullsatt, säger klubbchefen Henrik Lindgren till Fotbollskanalen.

I mitten av februari rapporterade Sundsvalls Tidning att Giffarna planerade att ansöka om att få spela mötet mot AFC Eskilstuna vid midnatt. Målbilden var publikfest under midnattssolen, en idé man hämtat från travets värld där den nytillträdde klubbchefen Henrik Lindgren närmast kommer från.

- Mig veterligen är det första allsvenska matchen som spelas den tiden, sa Lindgren till ST då.

AFC Eskilstunas lagkapten Anel Rashkaj kunde dock hålla sig för skratt då han fick frågan från Eskilstuna Kuriren hur han såg på det eventuella upplägget.

- Jag blir nästan lite chockad när jag hör det. Att spela fotboll mitt i natten känns oseriöst. Vi slåss om viktiga poäng i varje match och det här är kanske kul för publiken men inte för oss spelare, sa Rashkaj.

Men på det nyligen genomförda spelordningsmötet, då avsparkstiderna för allsvenskan spikas, fick Sundsvall grönt ljus från samtliga parter och därmed är det spikat att det match mot AFC den 29 juni, klockan 23.00.

- Vi började dra i det här redan i vintras, när vi tyckte att det var en bra idé så vi har stämt av med alla berörda parter. När vi fick klart från Svenska Spel, C More och AFC så hade alla sagt ja inför spelordningsmötet så det var egentligen bara en formalitet att de skulle igenom det. Det ser vi fram emot, säger Henrik Lindgren till Fotbollskanalen.

Vad sa AFC i den här processen, var de positiva hela vägen? Anel Rashkaj uttalade sig ganska kritiskt när det kom ut.
- Jag pratade med deras klubbchef vid ett möte och han sa: ”Det låter väl kul”, typ. Sedan var det inte så mycket mer med det. När det kom ut så var det inte kommunicerat tider och sådana saker så jag kan ju gissa mig till att det låter lite konstigt att spela fotboll mitt i natten. Det kan jag förstå att man är kritisk till, men vi har planerat avspark 23.00 så det är inte så att de ska vara uppe hela natten och spela.

Har ni förankrat det hos den egna spelartruppen?
- Det är förankrat hos Joel (Cedergren, tränare) framför allt, sedan har väl han förankrat det hos spelarna. Sedan vet jag inte riktigt hur tonläget gått i laget, men de jag pratat med tycker att det är roligt. Det blir ju roligare att spela 23 en lördag kväll inför förhoppningsvis fullsatta läktare än söndag eftermiddag för kanske hälften så många. Med all respekt för AFC, men det är kanske inte den mest publikdragande matchen normalt sett för oss.

Har ni satt något mål vad gäller publiksiffran?
- Min bild är att det ska bli fullsatt. Vår arena tar ju bara 7000 så det är klart att vi siktar på det. Sedan är det så klart en jäkla skillnad på om det blir en sådan sommar som i fjol eller tio grader och regn. Det blir så klart väldigt väderberoende. Men oavsett är jag säker på att vi har mer folk en nattmatch än om vi spelar söndag eftermiddag. Det tror jag.

Och mest för att vi ska vara informativa för läsaren: Det här är inget aprilskämt?
- Nej, vi började prata om det här i januari så det är hundra procent allvar.

Publicerad 2019-04-01 kl 16:03
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå