Nattsvart för ÖIS - Kalmar tog första segern

Sex omgångar. Noll poäng. Läget är fortfarande nattsvart för Örgryte. Mästarna Kalmar FF tog segern för säsongen via 2-1 hemma mot BK Häcken. Brommapojkarna svarade för en bra insats och klarade 1-1 mot Elfsborg.

Kalmar FF kan andas ut efter säsongens första seger, men det satt hårt åt. Det blev en oväntad matchvinnare som löste de småländska knutarna. Otursförföljde Tobias Carlsson gjorde sin första allsvenska match på ett och ett halvt år. Med tio minuter kvar att spela nickade Carlsson in 2-1 efter en frispark av Rasmus Elm. Annars började det illa för KFF igen när Paulinho satte en frispark från 30 meter. En tavla av målvakten Petter Wastå. Daniel Sobralense tryckte in 1-1 från nära håll strax innan paus.

Kalmar FF - BK Häcken 2-1 (1-1)
Mål:
0-1 (26) Paulinho, 1-1 (38) Daniel Sobralense, 2-1 (80) Tobias Carlsson

Domare: Åke Andreasson
Publik: 4 305

Brommapojkarna fortsätter att imponera. Hemma mot guldtippade Elfsborg fick BP med sig en poäng. Olof Guterstam nickade in 1-0 redan efter nio minuter. Boråsarna bjöds in i matchen sedan mittbacken Markus Karlsson hade drällt med bollen. James Keene utnyttjade läget och vräkte in kvitteringen.

Brommapojkarna - Elfsborg 1-1 (1-1)
Mål:
1-0 (9) Olof Guterstam, 1-1 (29) James Keene
Varningar: BP: Eriksson, ELF: Bajrami, Andersson, Keene
Domare: Martin Ingvarsson
Publik: 3 754

Örgryte var i ledningen efter Peter Abelssons självmål i mitten av första halvlek. Men hemmalaget kom tillbaka när ÖIS mittback David Leinar rev ner Joakim Sjöhage och blev målchansutvisad. Trelleborg fick straff och mittbacken Rasmus Bengtsson placerade den säkert i mål. Efter paus fortsatte Sjöhage att oroa och han tryckte in avgörande 2-1 efter en dryg timme.

Trelleborg - Örgryte 2-1 (1-1)