Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Naurin: "Jag har gjort en godkänd start"

Foto: TT

Nästa

Avbryt
Försök igen

Etta i målvaktsligan. Gif Sundsvall sista utpost, Tommy Naurin, har inlett allsvenskan stabilt. 
- Gjort en godkänd start, säger han.

Gif Sundsvall har överraskat många under allsvenskans sju första omgångar. Under söndagen besökte man Tele 2 Arena, då inkasserade "Giffarna" sin femte raka match utan förlust. Längst bak har Gif Sundsvall haft en sista utpost som varit en viktig kugge i den fina inledningen som klubben gjort: Tommy Naurin. Han har nu seglat upp och leder nu den allsvenska-målvaktsligan.

Att kunna ha en målvakt av den kalibern uppskattas av hans lagkamrater. Naurin får sig ett hyllningsrop från anfallsvirtuosen Stefan Silva.

- Det är en fantastisk målvakt. Mycket pondus och självsäkerhet, han har ett bra självförtroende. Han gör avgörande matchräddningar varje match. Det är tryckt att ha honom bakom sig, säger Silva. 

Naurin tar väkommet emot beröm och uppskattar det. Men han är själv inte så särdeles förvånad över sin pigga start.

- Förvånad är jag väl inte. Jag tycker väl att jag har gjort en godkänd start på den här säsongen, det har känts bra. Det har väl också gått min väg här nu i inledningen. Jag har väl kunnat toppa formen till de matcher som vi har spelat, säger han till Fotbollskanalen.

- Man vill gärna göra rätt för sig i rätt matcher och så har det väl varit nu, fortsätter han.

Gif Sundsvall spelar sin nästa match hemma på Norrporten nästa måndag. Ett välkommet veckolångt avbrott med matcher efter att det varit rätt intensivt med den varan den senaste tiden för Naurin och hans kamrater. 

- Jag är helt slut det har varit tajt med matcher. Jag börjar märka att åldern kommer ikapp mig. Det är en mental process att gå in i en match och tömma sig mentalt till hundra procent och sen upp på hästen igen. Så det ska bli skönt att kunna få andas lite till nästa match, säger Naurin.

Se Naurins vassa räddning på Israelssons kanon i spelaren ovan. 

Se allt från allsvenskan

Allt från allsvenskan 2016 ser du bara i C More. Skaffa C More Sport-abonnemang så missar du inte en enda sekund av serien.

Publicerad 2016-05-02 kl 13:19
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons