Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

NEDRÄKNING: Häckens tränare: Siktar på att etablera oss

Fotbollskanalen.se intervjuar samtliga allsvenska tränare inför den allsvenska starten.
Peter Gerhardsson, BK Häcken

Vilka vinner?
- Elfsborg. De var ett topplag förra året och har i utgångsläget den starkaste truppen. Sedan har de bra kontinuitet både på ledar- och spelarsidan.

Ni är nykomlingar. Vad är en rimlig placering i år?
- Vi har ingen resultatmålsättning för i år utan satsar på att etablera oss i allsvenskan på längre sikt. Det är väldigt svårt att säga vad som är rimligt, men efter cirka tolv omgångar vet vi bättre vad vi kan sikta på. Bara att stanna kvar i allsvenskan låter ju lite beiget.

Vad skiljer er från förra säsongen?
- Det vet man inte riktigt. Det är en nivå högre nu. Vi har försökt att tillföra en del och även ta in några nya spelare, men vi försöker bygga på det vi hade ifjol. Men visst är det skillnad på superettan och allsvenskan. Förra året hade man några toppmatcher och det kan man jämföra med att vi i år har 30 seriefinaler i superettan.

Vem i ditt lag får sitt genombrott den här säsongen?
- Dominic Chatto kommer som bäste spelare i finska ligan och kommer givetvis att vara bra. Att det är en bra spelare råder inget tvivel om, men sedan är det den fysiska biten med tanke på en knäskada som vi hoppas få kontroll över.

Vem vinner skytteligan i allsvenskan?
- Rasmus Jönsson. Spelare som kör bredvid Henrik Larsson brukar vara bra.

Vem är allsvenskans bäste tränare?
-
Det är en oerhört hypotetisk fråga. Olika tränare passar i olika klubbar och jag kan inte svara på den frågan.

Vilken tränare i Europa inspirerar dig mest?
- Arsene Wenger inspireras jag av. Han utvecklar spelare och jobbar med kontinuitet. Jag träffade honom tillsammans med Stuart Baxter för några år sedan och han gav ett starkt intryck, både som ledare och med den spelidén han har.

Hur har finanskrisen påverkat ditt lag?
- Egentligen ingenting. Men vårt träningsläger i USA blev betydligt dyrare än vi hade väntat oss. Vi hade redan bokat resan och så blev dollarn väldigt dyr. Det var en ökad kostnad som vi inte hade räknat med. Det var inte budgeterat, men det är mer en sportchefsfråga. Vi får väl hoppas att det blir billigare med ett kylskåp sen när vi bygger om.

Publicerad 2009-03-31 kl 10:05
Annons
Annons
Annons