Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

NEDRÄKNING: Halmstads "Zidane" missar U21-EM: "Frustrerande"

En av Sveriges största talanger är inte svensk. Än. Anel Raskaj kommer missa U21-EM på hemmaplan på grund av att han inte fått sitt medborgarskap.
- De har försökt påskynda processen. Det känns frustrerande att jag inte kan vara med, säger Anel Raskaj.

Inför förra säsongens allsvenska pratade HBK:s tränare Janne Andersson i lyriska ordalag om en ung spelare i truppen. Enligt tränarveteranen påminde talangen om storheter som Zidane och Cesc Fabregas i spelstilen.
- Det var kul att bli jämförd så bra spelare. Men jag tror inte att Janne menade på det sättet, att jag är Zidane nummer två. Han menar mer i spelstilen. Det blev uppförstorat i media, säger Raskaj.

Trots att förväntningarna vägde tyngt på talangens skuldror gjorde han en övertygande debutsäsong i allsvenskan.
- I början av allsvenskan handlade det mest om att komma in i tempot. I andra halvan tycker jag att jag levde upp till förvätningarna och lite till. Nu har förväntningarna kanske höjts ännu mer.

Anel Raskaj är en central mittfältare som trivs som bäst när han får friställa anfallare med kluriga passningar. Hans fina teknik och bollltouch tillåter honom att klara sig ur tighta situationer. Han är född i Kosovo och kom som 14-åring till Sverige. Men han är inte svensk medborgare än. Det kan kosta det svenska landslaget en av allsvenskans största talanger.
- Jag har pratat med Jörgen Lennartsson (U21-landslagest tränare reds.anm). Jag är med och finns på deras lista. De har också försökt påskynda processen med mitt medborgarskap.

Försöken har varit fruktlösa.
- Det känns frustrerande att jag inte kan spela U21-EM på hemmaplan i sommar.

Anel Raskaj har varit inställd på att spela för det svenska landslaget. Men den segdragna processen med medborgarskapet, samt det faktum att Kosovo precis startat ett eget landslag, har gjort honom osäker. Nu ligger fokus bara på HBK. Ett lag Anel Raskaj tror kommer att överraska många i år.
- Förra året försvann det många spelare och kom in många nya. Nu känner vi varandra bättre. Vi har bättre försvarsspel blandat med teknik och fantasi där framme.

Publicerad 2009-03-31 kl 09:57
Annons
Annons
Annons