Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

NEDRÄKNING: HBK:s tränare Janne Andersson: Anselmo vinner skytteligan

Fotbollskanalen:se har frågat alla allsvenska tränare vad de har för förväntningar på säsongen. Nu är det Halmstads tränare Janne Anderssons tur.

Vilka vinner?

Jag säger att elfsborg har det klart bästa spelarmaterialet. De har varit duktiga på att värva ihop en bra trupp.

Ni kom åtta ifjol. Är det en rimlig placering i år?

Man kan säga så här att vi var med i mittenskiktet. Det var rätt jämnt mellan rätt många lag. Vår förhoppning är att det ska gå bättre. Självklart vill vi gärna vinna. Breddmässigt har vi en bra allsvensk trupp. Vi får se om vi har spetsarna.

Vad skiljer er från förra säsongen?

Egentligen gick vi över till att spela 4-2-3-1 redan under hösten och har jobbat igenom det nu. Framförallt försvaret är bra. Anfallspelet har inte varit så bra som jag önskat, men det kommer.

Vem i ditt lag får sitt genombrott den här säsongen?

Emil Salomonsson. Det är en ny spelare från Ängelholm som vi skolat om till högerback, jag tror att han kan göra en bra säsong. Vi har ett gäng unga killar runt 20 som jag tror mycket på.

Vem vinner skytteligan i allsvenskan?

Jag får väl tro på Anselmo. Han blev trea förra året. Jag hoppas att han ska vinna, då har det gått bra för oss.

Vem är allsvenskans bäste tränare?

Jag tycker att det är en oerhört svår fråga. I det här jobbet måste man ha en jäkla stark tro på det man gör när man får kritik från alla möjliga håll och kanter. Så jag röstar väl på mig själv. Jag tror mycket på sättet vi jobbar på här i Halmstad. Men du tar väl med min undermening så att det inte tolkas fel?

Vilken tränare i Europa inspirerar dig mest?

Det är klart att tränare som Wenger och Ferguson är duktiga. De har varit länge på sina poster vilket brukar vara ett kvitto på att man gör ett bra jobb. Men det här är ett så komplicerat jobb så det är svårt att bedöma. Man måste komma otroligt nära. Som regel kan man väl säga att den bästa tränaren är den tränare som har de bästa spelarna.

Hur har finanskrisen påverkat ditt lag?

Det kan jag inte säga. Finanskrisen har drabbat oss i form av minskade intäkter men vi har sålt väldigt många spelare och har en bra kassa. Men vi gör inga stora utsvävningar. Men visst är det så att det kommer att märkas.

Publicerad 2009-03-31 kl 09:59
Annons
Annons
Annons