Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

NEDRÄKNING: Henriksson tror inte på ny skyttekungtitel: "Kommer säkert någon ny och ung"

Jonas Henriksson vann superettans skytteliga ifjol. Vanligtvis brukar det innebära måltorka när man kommer till allsvenskan, men Häckens målspruta är inte orolig för någon press.
- Jag är ju yttermittfältare, säger han till fotbollskanalen.se.

Olof Guterstam, Stefan Rodevåg, Gardar Gunnlaugsson, spelarna som har vunnit superettans skytteliga bara för att stöta på verkligheten i allsvenskan är många. Men fjolårsvinnaren Jonas Henriksson är inte orolig.
- Jag har alltid gjort mycket poäng. Året innan gjorde jag bara sju mål, men desto fler assist. Men jag är en sån som alltid vill vara delaktig i det offensiva spelet. Om det blir mål eller assist spelar inte så stor roll, men det är klart att jag hoppas det fortsätter. Det är ju alltid kul att göra mål, säger han.

Har du någon målmässig målsättning i år?
- Absolut inte. Jag har inte tänkt i de banorna de senaste åren. Nu vill jag bara vara med och se till att vi vinner matcher och jag är offensiv och då vill man ju gärna ligga bakom mycket.

Vilka konkurrenter har du i jakten på skyttekungatiteln?
- Jag tänker inte riktigt så, jag är ju yttermittfältare. Oavsett sifferkombination så är jag kantspelare och det finns mycket bra anfallare i allsvenskan. Marcus Allbäck gör säker mycket mål och Henke Larsson är alltid bra för sitt lag även om han inte bara är en målskytt. Men det kommer säkert någon ung, ny som man inte hade hört talas om.

De som istället ska göra målen i Häcken är självklart lagets forwards och där finns nya spännande namn. Bland annat Mathias Ranegie, en bortglömd supertalang som nu, flera år i efterhand, vill göra sitt stora genombrott.
- Han är jätteduktig. Det är ett tillskott för vår klubb. Han och Vinicius är jättebra på topp, berömmer Henriksson.

Jonas Henriksson själv är nöjd med att vara tillbaka i den svenska fotbollens finrum och tror att Häcken har goda möjligheter att hänga kvar i serien om inställningen är rätt.
- För det första så gäller det att ha ett spel att tro på och ett lag som är tillräckligt bra. Och vi har ett lag som är bra nog för att etablera sig i allsvenskan. Sedan gäller det att vara kaxig, men samtidigt ödmjuk när man går in mot sina motståndare. Vi måste visa att vi är minst lika bra som de andra allsvenska lagen.

Ni har ny tränare, vad har det inneburit för ert spel?
- Vi har tränat mycket passningsspel. Ifjol var vi bra i omställningsspelet, både framåt och bakåt. Men nu har vi kört en hel del passningsspel så att vi kan ha ett lugnt och eget spel också.

Publicerad 2009-03-30 kl 11:58
Annons
Annons
Annons