Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

NEDRÄKNING: Nanne Bergstrand: Elm kanske vinner skytteligan

Fotbollskanalen:se har frågat alla allsvenska tränare vad de har för förväntningar på säsongen. Nu är det Kalmars tränare Nanne Bergstrands tur.

Vilka vinner?
Jag tror att Göteborg och Elfsborg får bära favorittrycket

Ni kom etta ifjol. Är det en rimlig placering i år?

Det är svårt att säga. Vi håller på och bygger upp ett nytt lag och utmaningen är att få ett nytt lag att fungera. Vi har bytt ut fem spelare på ett halvår. Samtidigt har vi varit topp fem de sista åren. Kan vi klara oss i topp fem är det små marginaler var man hamnar. Så det kan vara en morot för oss.

Vad skiljer er från förra säsongen?
Då hade vi hade inte lika stor rörelse i truppen.

Vem i ditt lag får sitt genombrott den här säsongen?

Rasmus Elm har väl fått ett genombrott ... Men jag får nog säga att det fortfarande är Rasmus Elm. Jag hoppas att han kan dominera i allsvenskan, det gjorde han inte förra säsongen.

Vem vinner skytteligan i allsvenskan?
Svår fråga. Det känns inte som att det finns en solklar kandidat. Jag hoppas att det blir en Kalmar FF-spelare. Kanske Rasmus Elm där också då.

Vem är allsvenskans bäste tränare?
Det är omöjligt att svara på. Man måste veta vilka förutsättningar de jobbar efter. Vi ser ofta bara slutresultatet. Och hur det går i tabellen är inte alltid det sanna svaret.

Vilken tränare i Europa inspirerar dig mest?

Ingen tränare inspirerar mig mest. Däremot Champions League-matcher. Där ser man vart fotbollen är på väg. Mycket mer än jämfört med EM och VM. Landslagen är inte samspelade på samma sätt. Man ser att det blir så att målen mer och mer kommer efter snabba omställningar. Många rättvända spelare i fart. Det är så vi har försökt spela de sista åren.

Hur har finanskrisen påverkat ditt lag?
Det vet jag inte om den gjort på något specifikt sett. Inget sportsligt ännu i alla fall. Det ligger mer på marknadsavdelningen.

Publicerad 2009-03-31 kl 15:24
Annons
Annons
Annons