Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

NEDRÄKNING: Rajalaksos magiska start blev till en börda: "Det blev jobbigt efter ett tag"

Efter en hysterisk vår blev hösten desto tyngre för både Sebastian Rajalakso och Djurgården. Nu börjar båda om.
- Det är roligare nu, det finns en glädje i gruppen igen, säger han till fotbollskanalen.se

Sebastian Rajalaksos start på fjolårssäsongen var minst sagt hysterisk med mål i fem matcher i rad. Men när det väl tog stopp - så tog det stopp med besked.
- Det var lite instabilt i slutet av förra säsongen men nu känns det som man rensat tankarna.
- Det känns bättre och bättre för varje dag. Det är roligare nu, det finns en glädje i gruppen och väldigt bra stämning.

Mentalt eller spelmässigt?
- Både och, säger 20-åringen som tycker att de nya tränarna Zoran Lukic och Andrée Jeglertz låtit honom jobba mer med det som han är bra på.
- Zoran kan vara tuff men han kommer ofta fram och säger till en att man inte ska ta saker personligt.

Rajalaksos säsong måste ändå ses som betydligt bättre än sitt lags. Han gjorde sju mål under sin debutsäsong medan laget blev tolva och avslutade säsongen med fem raka förluster. Ändå räknar han med att han förbättrat allt.
- Det känns som det mesta är bättre. Spelsinnet. Lugnet med bollen, första touchen. Ganska viktiga delar, säger han och skrattar.

- Jag hoppas att jag kan vara jämnare och inte ha så stora dalar.

Det är en aning tradigt men det är svårt att bortse från fjolårsstarten.
- Vet egentligen inte själv vad som hände. Jag hade en bra känsla i kroppen och det var tätt mellan matcherna så jag hann inte tänka så mycket. Det är svårt att förklara.

Till sist blev dock den makalösa starten mer av en egen börda än något positivt.
- Det blev jobbigt efter ett tag och det var svårt att ta sig ur. Det kändes som jag borde göra mål hela tiden. Men nu hoppas jag att jag har mer erfarenhet.

Målsättning?
- Att bara ta det som det kommer. Slå sig in i laget, säger Rajalakso som i år räknar med att få spela till höger i ett tremannaanfall mot en ytterplats till vänster i 4-4-2-system ifjol.

- Det är lite skillnad då vi trycker på lite högre upp i plan nu och förhoppningsvis kommer jag inte lika långt ned i plan som några gånger ifjol.

Vem tror du blir årets utropstecken i laget?
- Kebba (Cessay) har tagit ett stort kliv. Han är snabb och stark.

Djurgården har dock haft svårt i träningsmatcherna och tränarna har åtskilliga gånger förklarat att lagets supportrar behöver ha tålamod innan spelet klaffar.
- Jag hoppas supportrarna är bakom oss nu. Man ska heller inte dra för stora växlar över träninsmatcherna. Skulle vi vinna med 8-0 och sedan torska första matchen i allsvenskan så känns det ganska oväsentligt, säger Rajalakso som inte vill tippa på vilken plats laget hamnar.

- Ääh, klart man inte går och tror att man ska komma sist, säger han. Vi ska nå så högt som möjligt. Jag hoppas alla i laget vill nå lika högt.

Publicerad 2009-03-31 kl 09:58
Annons
Annons
Annons