Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

NEDRÄKNING: Rydström: Om jag gått till AIK hade de vunnit SM-guld

Henrik Rydström avslöjar KFF:s guldrecept. Att låta folk vara som folk är.
- Vi ska inte bedriva någon sverigedemokratisk verksamhet, säger lagkaptenen till fotbollskanalen.se.

Henrik Rydström kom till Kalmar 1993 och har varit med klubben genom himmel och djupa dalar. Förra säsongen fick lagkaptenen vara med och fira Kalmars första SM-guld. Han beskriver sig själv som en ambassadör för klubben.
- Jag kan känna att jag gör mycket positivt för klubben, säger bloggaren.

Inför den här säsongen har en del nyckelspelare försvunnit och KFF har fått se favoritskapet lämna Småland och resa västerut. Men marginalerna är små i den jämna allsvenskan och med sin erfarenhet vet Henrik Rydström att det är liten skillnad mellan en första plats och en åttonde plats.
- Alltså, ibland kan man som spelare känna att man förstår inte varför det blir som det blir. Jag tror att det handlar om en ödmjuk kaxighet, man vågar och när en match väger så fegar man inte. Vi gjorde så ett par säsonger. När man har en poäng så blir kollektivet plötsligt nöjt. Då kommer man åtta.
- Sedan måste man ha flexibilitet i sitt spel. Behärskar man bara ett spel så tar man bara en poäng.

Tränaren Nanne Bergstrand har lyckats där andra haft svårt - att slussa in brassar i laget och göra dem till effektiva poängmaskiner. Cesar Santin och Ari da Silva för att nämna två. Henrik Rydström ger sig själv viss kredd för att vågspelet ofta fallit så väl ut.
- Hemligheten är väl att ställa krav på oss som varit med längst. Att man inte bedriver någon sverigedemokratisk agenda och att alla ska vara på ett visst sätt. Att man ska bli "svensk" när man kommer hit.
- De får stå för de egenskaper som är deras.

Bloggande Rydström har tankar och åsikter om det mesta. Och hans närmast symbiotiska förhållande med tränaren Nanne Bergstrand lär fortsätta långt efter att mittfältaren lagt skorna på hyllan. En tränarkarriär ligger nära till hands.
- Jag tänkte bli hans assisterande när jag lägger av om tio år. Sedan tänkte jag vänta ut Nanne. Det kan i och för sig ta en jävla tid.

För en tid sedan ryktades det om att Rydström var på väg till AIK.

Vad hade hänt om du flyttat till AIK?
- Då hade de tagit SM-guld, säger han.

Och där fick jag min rubrik.
- Den får du gärna använda. För det är ju inget som jag behöver stå upp för, säger han och skrattar.

Publicerad 2009-03-31 kl 15:11
Annons
Annons
Annons