Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Newcastles svenske talang på väg hem?

I fjol nära Premier League-spel - men denna säsong är Ole Söderberg långt från Newcastles startelva. Och nu öppnar målvaktens agent för en hemflytt: "Sverige är absolut ett alternativ".

Ole Söderberg lämnade Häcken 2008 för en karriär som ungdomsproffs i Newcastle. Under fjolårssäsongen återfanns Söderberg på Newcastles bänk i flera Premier League-matcher, men närmare än så har den numera 21-årige svensken inte kommit spel med "The Magpies". Kontraktet går ut i sommar, och nu kan en flytt tillbaka till Sverige vara på gång.

- Vi ska ta ett snack med Newcastle, förhoppningsvis kan vi få till ett möte efter helgerna här, säger Söderbergs agent Jonas Svensson till FotbollDirekt.se.

Söderberg har lånats ut i två omgångar under hösten, först till Darlington i Conference League, och nu senast till Chesterfield i League One på ett månadslån.
Nu är han tillbaka i Newcastle igen, men möjligheterna till kontinuerlig speltid i Premier League-klubben är små. I Newcastles målvaktsstall finns just nu holländske landslagsmålvakten Tim Krul och där bakom Steve Harper och Robert Elliot som går före.

- Låneperioderna har varit väldigt positivt för Ole, det är ju egentligen hans första erfarenhet av a-lagsfotboll. Innan de här utlåningarna har han bara spelat reservlagsfotboll. Sedan vet jag inte om det blir fler utlåningar efter nyår, det är helt öppet i dagsläget, säger Jonas Svensson.

- Han trivs i England, samtidigt så har han varit där i snart fyra år nu. Allt handlar om bäst möjligheter för honom att fortsätta utvecklas.

Kan det bli tal om att lämna Newcastle redan i januari?

- Det är möjligt, som sagt så vet jag inte ännu hur Newcastle tänker. Men en hemflytt kan absolut vara ett alternativ. Sedan har han ju kontrakt säsongen ut, så vi får se vad Newcastle kan säga nu. Jag har inte börjat kolla med andra klubbar än, vi måste ta saker i rätt ordning.

Anton Zetterman

Publicerad 2011-12-21 kl 17:35
Annons
Annons
Annons