POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
2v

Nielsen om risken att petas: "Tycker att jag är tillräckligt bra"

Foto: Bildbyrån

MARBELLA. Anel Ahmedhodzic ser ut att kunna knipa platsen bredvid Rasmus Bengtsson i mittförsvaret.
Lasse Nielsen tror dock på sig själv.
- Jag tycker att jag är tillräckligt bra, säger han till Fotbollskanalen.

När Malmö FF i den senaste matchen ställdes mot Krasnodar var fyrbackslinjen formerad med Oscar Lewicki till höger, Anel Ahmedhodzic och Rasmus Bengtsson i mitten samt Behrang Safari till vänster. Just backlinjen är den här säsongen lite extra intressant för MFF då man av allt att döma kommer skrota trebackslinjen för att spela med fyra spelare.

Och i den första riktiga värdemätaren valde Jon Dahl Tomasson alltså att spela Ahmedhodzic, som nyligen var med landslaget på januariturné och som återvänt från lån i danska Hobro, bredvid troligen givne Rasmus Bengtsson.

Lasse Nielsen, som fått mycket förtroende de senaste säsongerna efter ankomsten från belgiska Gent har dock fortsatt goda förhoppningar om hugga en av två platser. Vad gäller konkurrensen i år säger han:

 - Den är nog ungefär likadant som den varit, även Hugo (Andersson red. anm) har kommit tillbaka. Det är väl inte så stor förändring. Sedan blir det lite annorlunda i år i och med att vi ska spela med en fyrbackslinje i stället. Det är bra för mig, sedan vem som spelar har jag ingen aning om. Jag hoppas så klart att jag får spela och jag vill spela, säger han till Fotbollskanalen. 

Känns det som att Rasmus är given på den ena och att det står mellan dig och Anel på den andra?
- Det är en bra fråga, jag vet inte. Du får nog fråga Jon. Förhoppningsvis finns det en öppning för alla och jag tycker att jag är tillräckligt bra. Jag hoppas och tror att jag kommer få spela men vi får se. Det är likadant för alla, även på de andra positionerna. Alla vill spela. 

Dansken har inga problem med att spela i fyrbackslinje i stället för att vara en av tre som i fjol.

- Det funkar bra, jag gillar det. Det är ingen nackdel för mig.

Matchen mot tjeckiska Sparta Prag kommer att bli ännu längre än den mot Krasnodar och spelas med en extra halvlek, alltså 3 x 45 minuter. Huvudtränare Jon Dahl Tomasson menar att stora delar av truppen kommer få chansen.

- Det viktigaste är att spelarna visar upp sig från sin bästa sida och vi kommer pröva lite nya spelare den här gången. Det finns ingen ”A- eller B-grupp”, det existerar inte. Så vi mixar lite i morgon.

- Så många som möjligt ska få speltid.

Jon Dahl Tomasson har lyxen att välja från en helt skadefri trupp och till i morgon är det inte så att någon är sliten och behöver vila.

- Nej, vi har haft en god fysisk planering och det är väldigt positivt. Men jag ser gärna att de bästa spelarna kliver fram, det här är ett bra tillfälle. 

Mötet mellan Malmö FF och Sparta Prag visas på Sportkanalen och på cmore.se. Avspark är 15.00.

Publicerad 2020-02-05 kl 19:16
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå