Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Nilsson: Har inte ens tänkt tanken

Lanserad som Lars-Åke Lagrells arvtagare. Men Karl-Erik Nilsson har inte ens tänkt tanken att bli ordförande för Svenska fotbollförbundet.
– Steget känns väldigt långt, säger Nilsson till fotbollskanalen.se.

Respekterade namn som Bengt Madsen och Gunnar Larsson lyfter fram honom som nästa ordförande för SvFF. Det glädjer Karl-Erik Nilsson. Och till förbundet ska han förvisso, men den 54-årige smålänningen tonar ned spekulationerna.

– Det är alltid trevligt att folk uppskattar det arbetet som man har utfört, absolut. Jag har ju tackat ja till en förfrågan om att gå in i förbundsstyrelsen 2011 för Götalandsdistrikten, säger Nilsson.

– Det känns jättestimulerande att få jobba i styrelsen. Men som ledamot, inget annat.

Han berömmer dessutom den sittande ordföranden, Lars-Åke Lagrell.

– Lars-Åke har gjort ett fantastiskt jobb och kandiderar också 2011. Och en klok valberedning föreslår säkert honom till omval.

Frågan är hur han ens skulle ha tid med ett ordförandeskap. Ytterligare ett, vill säga. Karl-Erik Nilsson är en upptagen herre.

– Som agendan ser ut nu finns det ju ingen tid för det.

Han är ordförande i Hela Sverige ska leva (riksorganisation som hjälper lokala grupper att utveckla sin region), ett arbete han tänker fortsätta med. Han har dessutom förtroendeuppdrag i både IK Oddevold och Bohusläns fotbollsförbund och tidigare har han varit kommunstyrelseordförande i tolv år.

Men mest känd är han nog ändå som före detta elitdomare, både på nationell och på internationell nivå. Han har dömt 160 allsvenska matcher och har jobbat som Fifadomare i tio år. Nuförtiden fungerar han som mentor åt tre europeiska toppdomare.

Men han är en doldis. Det trivs han med.

– Det är bra att folk inte känner till mig. Det innebär att de har glömt bort alla de där felbesluten jag tog för åtta–tio år sedan.

Inga närstående planer på att bli SvFF:s nästa ordförande, alltså. Men i framtiden då?

– Tanken har överhuvudtaget inte förespeglat mig. Jag har inte hunnit känna efter om den kittlar överhuvudtaget. Nej, var sak har sin tid.

– Media spekulerar och det får väl media göra. Men för egen del gäller det att leva i nuet och i den verklighet som råder för mig. Och då är det lite fotboll, lite landsbygdsutveckling och lite ledarskap på agendan.

Publicerad 2010-12-30 kl 17:41
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons