Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Nilsson lugnad efter besked: Inte kul om vi behövt sälja spelare

Malmö FF blöder ekonomiskt. Men någon spelarförsäljning är det inte tal om.
- Föreningen sagt är att vi inte behöver sälja spelare för att ekonomin är dålig, säger Roland Nilsson till fotbollskanalen.se.

Det var i veckan som Malmö FF gick ut med att klubben hade backat 30 miljoner kronor. VD:n Pelle Svensson tog på sig ansvaret och avgick – även på grund av en ögonsjukdom – och klubben är i viss gungning. Nu måste ekonomin saneras – men inte i form av spelarförsäljningar enligt Roland Nilsson.

- Föreningen har sagt att det inte kommer påverka fotbollsbiten. Vi ska köra på som det är sagt inför denna säsong.

Vad exakt innebär det?
- Vi har ju kommit överens hur vi vill att det ska se ut med träningsläger, spelarbitar – om vi kan förlänga kontrakt i laget och så vidare – och med det kommer vi att jobba vidare.

Många från det guldvinnande laget har ju ryktats vara på väg att lämna klubben, som exempelvis Guillermo Molins. Men Nilsson säger alltså nu att det inte ser ut som att någon lämnar, och att klubben inte känner någon panik att sälja spelare med utgående kontrakt.

- Nej, det föreningen sagt är att vi inte behöver sälja spelare för att ekonomin är dålig. Det är ingen panik så – att vi behöver sälja för att få in pengar. Där säger föreningen att vi ska jobba på som tidigare, att om det kommer någon och vill köpa en av våra spelare så lyssnar vi på det – men då ska det vara rätt för klubben.

Nilsson själv har tidigare i veckan uttryckt en oro över hur ekonomin skulle påverka det sportsliga, och att de effekterna kunde ha inverkan på hur han själv gör med sitt kontrakt. Efter det beskedet han berättar om, känner han sig dock lugnad.

- Vi har ju en kontakt, en dialog, och den kommer vi att fortsätta med. Vi pratar vidare. Men det är klart att om det hade varit aktuellt att sälja spelare så hade ju inte det varit kul. Men så är inte fallet.

När det kommer till nyförvärv ser det dock mörkare ut för Roland Nilsson och Malmö FF. Fotbollskanalen.se avslöjade i veckan att externa investerare är på gång till MFF. Nilsson bekräftar också att om det ska till nyförvärv – är det just genom kapital utifrån.

- Ja, där är det ju kanske lite finansiärer som kan gå in och hjälpa till med nyförvärv.

Publicerad 2011-01-30 kl 13:18
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons