Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

Nilsson om Henke: "Skönt att han tagit sitt förnuft till fånga"

Helsingborgs tränare Bosse Nilsson är lättad över beskedet om Henrik Larssons förlängning med klubben.
- Det är skönt att han tagit sitt förnuft till fånga, säger han till fotbollskanalen.se.

Det var en lång process. Men nu är det klart. Enligt ett pressmeddelande från HIF återstår det endast detaljer innan Henrik Larsson skriver på ett kontrakt som innebär att han spelar för klubben även under säsongen 09.
- Det är klart att vi är väldigt glada över att han har tagit sitt förnuft till fånga, säger Bosse Nilsson och skrattar.

Henrik Larsson har tränat med Helsingborg i två veckors tid. En tid Bosse Nilsson ser som en prövotid för den 37-årige veteranen, som fyller 38 i höst.
- Ja så tror jag att det är, även om han inte vill säga det själv. Men han har varit lika bra som förra året, säger Bosse Nilsson.

Förra året ja. En säsong där Helsingborg länge var med i den absoluta toppstriden tack vare Henrik Larssons briljanta spel. Men också en säsong som spolierades av skador.
- Vi hade honom i fjol och var med i toppstriden. Vi ska vara med och slåss där uppe bland de fyra bästa.

Alvaro Santos har ryktas vara på väg tillbaka till Helsingborg men det har varit svårt att skramla ihop slantarna för att locka anfallaren till HIF. Om förlängningen med Henrik Larsson gör att Santos definitivt är avskriven kan inte Nilsson svara på.
- Det är mer en ekonomisk fråga. Vi har haft ett intresse och tänkt att lösa det med externa finansiärer. Hur det går med det kan inte jag svara på, säger Bosse Nilsson.

Publicerad 2009-02-05 kl 10:54