Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Nilssons får förlängd avstängning efter sitt röda kort: "Förjävla frustrerande"

Foto: Scanpix

Nästa

Avbryt
Försök igen

Lasse Nilsson fick rött kort efter sin tackling på Robert Åhman Persson. Nu stängs anfallaren av i två matcher - något han är långt ifrån nöjd med.
- Frustrerad på hur det sköts, säger han till Fotbollskanalen.

Det var i den 69:e matchminuten borta mot Örebro SK i söndags som Lasse Nilsson fick rött kort av domare Markus Strömbergsson efter sin tackling mot Robert Åhman-Persson. Under torsdagen kom domen från disciplinnämnden - förutom den automatiska avstängningen på en match så straffas 34-åringen med ytterligare en match och missar därmed de närmsta två omgångarna.

På Twitter gick Nilsson direkt ut och var rasande mot förbundets beslut.

"Jag får 2 matchers avstängning för en tackling utan kontakt. Går inte att ta disciplinnämnden på allvar. Jävla sekt-fasoner! Byt ut den, nu!", skrev han.

När Fotbollskanalen når Elfsborgsspelaren så är han fortsatt arg över beslutet.

- Det är förjävligt frustrerande. Vad ska man säga? Man blir frustrerad på hur det sköts och hur det hanteras. En armbåge i ansiktet kan ge ett gult kort och sedan ingenting, medan jag får två matcher för en tackling som inte ens träffa, säger han.

Efter matchen så skrev domaren Markus Strömbergsson i sin rapport om tacklingen och skickade in till disciplinnämnden. Elfsborgsstjärnan svarade i sin rapport att man tydligt på reprisbilderna kunde se att han inte träffar spelaren utan bollen.

- De kan aldrig ha sett reprisen och annars så struntar de bara i bilderna. Det är jäkligt dåligt skött och det får inte gå till så här. 

När Fotbollskanalen når Disciplinnämndens vice ordförande Göran Nilsson så säger han att de visst tittat på bilderna.

- Jag har personligen nog tittat på den här sekvensen upp emot 20 gånger. Det jag har sett är en våldsam tackling bakifrån. Sedan så är det som spelaren själv skriver att han i första sekvensen inte träffar spelaren men drar mig sig Åhman Persson i sin tuffa satsning. Även fast han träffar bollen så äventyrar han spelarens säkerhet, säger han.

I och med avstängningen så kommer nu Lasse Nilsson även missa nästa match mot Jönköpings Södra.

- Jag får en mini-försäsong och får träna på och ladda om inför matchen mot Norrköping som är den sista innan sommaren.

Se Nilssons tackling i spelaren ovanför som gav rött kort.

Publicerad 2016-05-19 kl 12:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons