Nio mål när Kalmar slog Malmö: Fantastiskt starkt

Kalmar och Malmö bjöd på ett rejält målkalas på onsdagskvällen. Kalmar FF
drog till slut det längsta strået och vann med 5-4 (3-3).
-Fantastiskt starkt av oss att komma tillbaka in i matchen två gånger om,
sade Abiola Dauda som satte det avgörande 5-4-målet på stopptid.

Kalmar rivstartade och gjorde 1-0 redan efter fyra minuter genom Ricardo Santos. I samband med målet krockade Santos med Malmös målvakt Dusan Melicharek och tvingades bryta matchen med en hjärnskakning.

Efter Kalmars ledningsmål tog Malmö över mer och mer. Bortalagets spelövertag resulterade i tre mål på drygt 15 minuter. Edward Ofere spelade fram Daniel Larsson två gånger om och på 3-1-målet betalade Larsson tillbaka och spelade fram Ofere.

-Vi kom igen starkt efter den tunga inledningen, tyvärr lät vi Kalmar styra och ställ för mycket i slutet av halvleken, säger Malmös tränare Roland Nilsson.

Malmös ledning såg stabil ut, men Kalmar krigade sig tillbaka in i matchen och före halvtid hade Abiola Dauda och Daniel Sobralense sett till att det stod 3-3.
-Bra av oss att komma in i matchen igen, vi fick inte tag på bollen under den första halvtimmen, kommenterade Sobralense.

I andra halvlek fortsatte målchanserna att dugga tätt, men de resulterade inte i lika många mål som i första. Malmö gjorde halvlekens första mål genom Edward Ofere som tog till vara på en grov miss i Kalmarförsvaret.

-Jag tycker att vi lyfter oss i andra halvlek, vi spelar betydligt bättre försvarsspel. Men tyvärr straffar Kalmar oss i slutet av matchen, säger Roland Nilsson.
Innan matchen var slut lyckades Kalmar vända på matchen igen, det tack vare matchens lirare Daniel Sobralense. Först gjorde han själv 4-4 innan han spelade fram Abiola Dauda som satte 5-4 i den 91:a minuten.

-Ibland fungerar inte spelet för mig, men i dag tycker jag att det var bättre. Jag hade också en del tur och lyckades få bollarna i rätt läge, säger en blygsam Sobralense som gjorde två mål och spelade fram till tre.
-Sobralense vänder matchen åt oss, han var bäst på plan, säger Kalmartränaren Nanne Bergstrand.

I och med segern stärkte Kalmar sina chanser att ta fjärdeplatsen i allsvenskan och därmed få spela i Europa även nästa år.
-Vi vill verkligen ut och spela i Europa igen. Det är viktigt för vår utveckling, sedan är det väldigt roligt också, säger matchvinnaren Abiola Dauda.