Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
27v

Nobbad i MFF - nu startman i Blåvitt: "Man var besviken då"

Foto: Bildbyrån.

Victor Wernersson fick aldrig chansen i Malmö FF.
I kväll gör han sin första match på Stadion - men i Blåvitt-tröja. 
- Man var besviken då, men det blev ju bra till slut, säger han till Fotbollskanalen. 

IFK Göteborgs nye vänsterback Victor Wernersson, 22, inledde sin fotbollskarriär i Malmö FF, men gjorde inte mer än enstaka träningspass med klubbens A-lag innan han under 2015 lämnade föreningen för Syrianska, flyttade vidare till danska Vejle och inför den här säsongen återvände till Sverige för spel i IFK Göteborg. 

Han tog den lite längre vägen till att bli ordinare startman i allsvenskan. 

- Det har varit jättebra. Jag tycker att jag har kommit in i laget bra och likaså spelidén. Det är bara positivt. Jag trivs väldigt bra här, både på och utanför planen, säger han.

- Det blev lite fel i Danmark, men det är också en del av fotbollen. Ibland gör man fel val. Det är dock som jag sagt innan, jag är inte ledsen över att jag gick dit. Jag lärde mig mycket och får ta med mig erfarenheten därifrån. Jag kände till Poya (Asbaghi) sedan innan, så när det här dök upp, så kändes det som ett bra val, fortsätter han. 

Wernersson har sedan ankomsten fått gott om förtroende av Poya Asbaghi och har startat i fem av de sex inledande matcherna som vänsterback i Blåvitts 3-5-2-system.

- Jag har väl testat på det (systemet) förr i Syrianska, men inte alls på den här nivån. Det var mer en nödlösning då, kanske inte lika mycket taktiskt. Jag är väl mer van vid en fyrbackslinje sedan långt tillbaka. Jag tycker dock att det har fungerat bra. Jag tar steg hela tiden, även om jag i början kanske inte var fysiskt hundra procent. Jag börjar komma in i det mer och mer, säger han. 

I dag ställs han för första gången mot Malmö FF på Stadion. Det blir en speciell match för honom, då det blir hans första på Stadion trots flera år i MFF:s ungdomsled. 

- Jag tycker först och främst att det ska bli väldigt kul att komma hem och spela mot Malmö. Jag har mycket familj och vänner där, så det gör att det såklart blir extra roligt. Det kommer att bli en tuff match med stor rivalitet mellan lagen, så det vore superskönt att vinna och ta tre poäng, säger han. 

Hur känner du för Malmö i dag med tanke på att du inte fick chansen då?
- Jag tycker ändå att jag hade en bra tid där i ungdomslagen, då jag inte var uppe så mycket i A-laget. Det var bara några träningar och sådär, men jag var aldrig uppe ordentligt. Den tiden är förbi. Det är väl mer att man har kompisar som spelat där och sådär, samtidigt som det inte är så många kvar där heller från min ålder. Det är väl egentligen bara Franz Brorsson, som jag spelade en del med i U17 och U19, säger han. 

Då känner du ingen besvikelse i efterhand?
- Nej, nej, nej, verkligen inte. Det är inte enkelt att komma upp där och nu blev det bra till slut i stället. Jag var väl besviken när det väl hände då när man var yngre, men nu har det gått bra också. Det var kanske bättre för mig att komma bort till Syrianska och få chansen där, så jag känner ingen besvikelse över det i dag, säger han.

Blåvitt kliver, i likhet med Malmö, in till kvällens match med en seger i bagaget, då laget senast hemmaslog BK Häcken i derbyt på Gamla Ullevi. 

- Det är klart att det var viktigt, extra viktigt eftersom att det var ett derby. Det är alltid bra för gruppen att vinna sådana matcher och nu måste vi fortsätta att tro på det vi gör, säger han.

Däremot ser han inte Blåvitt som favorit till segern på Stadion. 

- Ja, det är väl Malmö som är favorit, det är ju så. Vi känner dock att vi kan skaka dem och det ska vi verkligen göra. Vi ska bygga vidare på det vi gjorde mot Häcken, samtidigt som att det kommer att bli en tuff match. Malmö har kanske inte fått den starten klubben vill ha, men det är fortfarande ett bra lag. Vi vet om att vi har en bra chans, säger han. 

Publicerad 2018-05-07 kl 07:30
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons