Nolla för hyllad Dif-ikon i Norge

Proffskollen. Thor-Andre Olsen kan än. 48 år gammal höll han nollan är Mo IL spelade 0-0 mot Mjölner i helgen. Läs mer i veckans proffskoll.

NORGE

Erdin Demir, Brann 12/0
Demir fick vara med och fira en 4-0-seger borta mot Stabaek genom att vara delaktig i lagets 2-0-mål. Han sköt från 20 meters håll, bollen var på väg utanför men skottet visade sig bli en utmärkt passning till islänningen Birkir Mar Saevarsson som lätt kunde bredsida bollen i mål. 5/10 i betyg av VG.

Markus Jonsson, Brann 11/1
Jonsson hjälpte Brann hålla nollan i segermatchen mot Stabaek (4-0). 5/10 blev betyget hos VG.

Andreas Landgren, Fredrikstad 17/1
Ljumskproblemen han haft gjorde att det blev en plats på bänken från start mot Tromsö. Han fick dock hoppa in i den 65:e minuten. Gjorde inget större väsen av sig mer än att han drog på sig ett gult kort.

Pontus Engblom, Haugesund 1/1
Engblom presenterade sig direkt för sin nya hemmapublik när han i den sista matchminuten satte 4-2-målet i segermatchen mot Vålerengen med en perfekt timad löpning på en fin framspelning av Nikola Djurdjic. Engblom fick börja matchen på avbytarbänken men byttes in i den 79:e minuten.

David Myrestam, Haugesund 0/0
Skulle ha varit spelklar från 1 augusti men då Gif Sundsvall, enligt Haugesunds hemsida, förhalat det hela missade han matchen mot Vålerengen. Nu hoppas norrmännen på att han i stället blir spelklar till nästa match.

Maic Sema, Haugesund 18/2
Fanns med från start mot Vålerengen. I den 24:e minuten var han på vippen att få ett friläge med Vålerengens målvakt Lars Hirschfeld men mottagningen var inte speciellt bra och chansen ebbade ut i ingenting. Utbytt mot Pontus Engblom med drygt tio minuter kvar.

Jesper Westerberg, Lilleström 12/0
Fick finna sig i att sitta hela matchen på avbytarbänken när Lilleström vann med 1-0 borta mot Sandnes Ulf.

Johan Andersson, Lilleström 17/1
Tillbaka från avstängning och spelade från start mot Sandnes Ulf. I den första halvleken sista självande sekunder sköt han ett inte helt oävet skott från 20 meter. Bollen gick dock utanför målvakten Aslak Flachs högra stolpe. Byttes ut i den 58:e minuten med betyget 4/10 av VG.

Fredrik Stoor, Lilleström 12/0 (utlånad från Vålerengen)
Utanför matchtruppen mot Vålerengen. Fick kasta in handduken redan under uppvärmningen mot Molde senast med en skada i baksidan av låret och den skadan stoppade honom också mot Sandnes Ulf.

Mattias Moström, Molde 16/4
Molde vann hemma mot Sogndal med 2-1. Moström hela matchen på avbytarbänken.

Ole Söderberg, Molde 2/0, 0 hållna nollor

Söderberg fick sin andra match för säsongen när Molde vann med 2-1 mot Sogndal. Nollan var intakt under den första halvleken men redan fyra minuter in på den andra sprack den när dansken Tonny Brochmann höll sig framme på en frisparksretur och tryckte in bollen i nättaket.

Mattias Andersson, Odd Grenland 8/1
Spelade från start men byttes ut i den 57:e minuten mot Viking. (Förlust 1-4). Fick ett par bra inläggsmöjligheter men mycket mer än så var det inte enligt VG:s rapport. 4/10 i betyg av VG.

Daniel Örlund, Rosenborg 18/0, 6 hållna nollor
Sjätte nollan för säsongen för Örlund. Men den var nära att ryka redan i den femte minuten, då han helt missbedömde en hörna och bollen rensades bort på mållinjen av en Rosenborg-försvarare. 5/10 valde VG att sätta i betyg.

Mikael Dorsin, Rosenborg 17/2
Dorsin var en av matchens förgrundsfigurer när Rosenborg vann mot Ålesund med 3-0. Kom själv till avslut efter drygt tio minuters spel men bollen gick utanför. I den 38:e minuten var det Prica som serverade bollen till Rade Prica som satte bollen i ena krysset. En halvtimme senare blev Dorsin planens argaste spelare, då han lät domaren få höra ett och annat han inte ville höra kring ett domslut men Dorsin undgick varning.

Rade Prica, Rosenborg 16/5
Femte målet för säsongen för Prica och det var riktigt snyggt. Han gjorde 2-0 mot Ålesund efter att Dorsin hittat honom med en passning och Prica sköt snabbt i det närmaste krysset. Byttes ut i den 84:e minuten och en sexa i betyg.

Edier Frejd, Sandnes Ulf 14/0
Hans blödning i ryggen har inte gett med sig riktigt och var utanför matchtruppen mot Lilleström (förlust 0-1).

Anel Raskaj, Sandnes Ulf 11/1
Har en ankelskada som tvingar honom till vila en bit in i september.

Benny Lekström, Tromsö 10/0, 4 hållna nollor
Reserv till Marcus Sahlman i 0-2-matchen mot Fredrikstad.

Marcus Sahlman, Tromsö 8/0, 2 hållna nollor
Sahlman stod för flera bra insatser i matchen mot Fredrikstad (förlust 0-2) men fick ändå svaga betyget 3/10 av VG.

Fredrik Björck, Tromsö 17/0
Björck spelade hela matchen och tillhörde lagets bättre spelare i förlustmatchen mot Fredrikstad. Förutom Björck fick ytterligare två spelare 5/10 i betyg av VG. Övriga spelare fick fyror och treor.

Björn Andersson, Viking Stavanger 8/1
Tre minuters speltid blev det för Andersson när han hoppade in i den 87:e minuten mot Odd (seger 4-1).

Patrik Ingelsten, Viking Stavanger 5/0
Utanöfr matchtruppen mot Odd Grenland.

Daniel Arnefjord, Ålesund 17/6
Spelade från start mot Rosenborg (förlust 0-3). Gjorde inte bort sig men byttes ut i den 66:e minuten för att lagledningen ville få in mer offensivt lagda spelare. Då var ställningen redan 0-3. 5/10 i betyg av VG.

Samuel Dirscher, Alta, 1/0, 0 hållna nollor
Dirscher kvar på bänken hela matchen mot Hödd (oavgjort 1-1).

Jacob Nilsson, Alta 14/0
Nilsson fanns med på planen under hela matchen när Alta nådde 1-1 mot Hödd.

Peter Magnusson, Sandefjord 9/0
Tillbaka i startelvan och spelade hela matchen mot Tromsdalen (seger 3-0). Hann också med att bli varnad innan matchen blev avblåst för full tid.

Panajotis Dimitriadis, Sandefjord 16/0
Fanns med på planen under hela matchen när Sandefjord slog tillbaka Tromsdalen med 3-0.

Pontus Hagström, Nybergssund 1/0, 0 hållna nollor
Efter att ha suttit på bänken drygt halva säsongen fick Hagström chansen mellan stolparna mot Birkebeineren. Hagström hjälpte sitt lag till seger med 3-2 inför 152 betalande åskådare.

Peter Rosendal, FK Mjölner 14/0, 4 hållna nollor
Fjärde nollan för säsongen för Rosendal kom när Mjölner spelade 0-0 mot Mo IL. Mo:s mål vaktades av ingen mindre än tidigare Djurgårdsmålvakten Thor-Andre Olsen, numera 48 år ung. Olsen är spelande assisterande tränare och är även målvaktstränare i klubben.

Alban Shipshani, Asker 8/2
Utanför matchtruppen mot Kvik Halden i veckan. Har flyttats ned i klubbens andralag.

Fredrik Notice, Asker 14/3
Asker vann med 3-2 mot Kvik Halden. Notice gjorde det viktiga 2-2-målet i den 40:e minuten som tog Asker tillbaka in i matchen igen. Han byttes ut i den 80:e minuten.

Johan Wennberg, Brumunddal 13/2
Avstängd mot Örn Horten (seger 3-1).

Rickard Claesson, Raufoss 14/0, 6 hållna nollor
Raufoss mötte Tönsberg och vann ganska klart. Claesson fick släppa en boll förbi sig men det spelade ingen större roll när Raufoss gjorde fyra mål framåt och vann således med 4-1.

Fredrik Tervaniemi, Elverum 15/0, 8 hållna nollor
Tervaniemi hjälpte Elverum till en ny seger genom att bara släppa en boll förbi sig i matchen mot Fram Larvik. Det blev seger med 2-1 för Elverum.

DANMARK

Ken Fagerberg, Horsens 4/1
Fagerberg som i veckan gjorde mål mot Elfsborg i Europa League, spelade från start mot Sönderjyske men lämnade nu planen utan mål och blev utbytt i den 78:e minuten.

Johan Wiland, FC Köpenhamn 4/0, 1 hållen nolla
Wiland höll nollan i 63 minuter mot Esbjerg. Sedan fick han finna sig i att bli överlistad av Jacob Ankersen i en match som FCK vann med 2-1.

Pierre Bengtsson, FC Köpenhamn 2/0
Något överraskande tillbaka i startelvan och spelade hela matchen när FCK vann med 2-1 borta mot Esbjerg.

Peter Larsson, FC Köpenhamn 0/0
Utanför FCK:s matchtrupp och ryktena har nu börjat ta fart igen om att ha kan vara på väg bort från klubben.

Benjamin Kibebe, FC Midtjylland 3/0
Kibebe fanns med i bruttotruppen mot Randers (seger 2-1) men när det drog ihop sig till match fanns inte Kibebe ens med på avbytarbänken.

Petter Andersson, FC Midtjylland 1/0
Säsongsdebut för Petter Andersson efter det inledande strul han haft efter ankomsten till Midtjylland. Det blev dock en något trevande och försiktig säsongsdebut, då han hoppade in med dryga tio minuter kvar mot Randers.

Rawez Lawan, FC Nordsjälland 4/0
Fanns med från start mot Ålborg (1-1) men byttes ut redan i halvtid.

Joe Sise, FC Nordsjälland 0/0
Har slitit av hälsenan på nytt och det troliga är att det inte blir någon debut för Sise under 2012.

Andreas Johansson, Odense 4/0
Spel från start men utbytt i den 72:a minuten när Odense vann med 1-0 mot Silkeborg.

Nicolas Sandberg, Vestsjälland 1/0
Spelade hela matchen borta mot Viborg men hade nog önskat att han kunnat vara någon annanstans, då det blev förlust
med 1-7.

Muamet Asanovski, AB Köpenhamn 0/0
Utanför AB:s matchtrupp mot Lyngby (förlust 0-1).

Mattias Unkuri, Hobro 0/0
Nyförvärvet från Landskrona hann inte bli tillgänglig för spel i tid till matchen mot Hjörring i fredags (förlust 0-2).

FINLAND

Simon Nurme, IFK Mariehamn 19/0, 6 hållna nollor
Nollan höll bara i sju minuter för Nurme, sedan var den spräckt av tidigare Djurgårdsspelaren Jani Lyyski, som gjorde självmål. Lyyski hade för övrigt en omtumlande match. Dels självmålet i sjunde minuten. Dels att han tog revansch med ett mål framåt i den 18:e. Men också det faktum att han också hann dra på sig två gula kort och bli utvisad i den 75:e minuten.

Ludwig Bergström, IFK Mariehamn 1/0, 0 hållna nollor
Bergström fick återigen agera reserv bakom Nurme.

Marcus Olofsson, IFK Mariehamn 19/0
Spelade från start och hela matchen mot TPS Åbo.

Mattias Wiklöf, IFK Mariehamn 15/2
90 minuter för Wiklöf mot TPS Åbo men höll sig utanför målprotokollet denna gång.

ISLAND

Mikael Eklund, Grindavik 10/1
Inget ligaspel på Island den senaste helgen. Däremot spelas det full omgång på onsdagskvällen.

Robin Strömberg, Thor 7/3
Utanför matchtruppen mot Haukar (seger 2-1)

ESTLAND

Ola Hagberg, Levadia Tallinn II 12/2
Inget ligaspel för Levadia Tallinns andralag den senaste helgen.

BELGIEN

Guillermo Molins, Anderlecht 0/0
Från att ha varit helt utanför premiärtruppen var han ett steg närmare spel när laget mötte Beerschot från Antwerpen. Han satt nämligen hela matchen på avbytarbänken. Anderlecht vann med 1-0.

Behrang Safari, Anderlecht 2/0
Åter från start och spel under hela matchen när han hjälpte Anderlecht hålla nollan mot Beerschot.

Michael Almebäck, Club Brügge 0/0
För andra matchen i följd blev det 90 minuter på avbytarbänken för Almebäck. Denna gång när Brügge vann med 1-0 mot Charleroi.

Fredrik Stenman, Club Brügge 0/0
Har inte återhämtat sig riktigt från den skada han ådrog sig under vårsäsongen. Får vänta ett tag till på comeback.

Astrit Ajdarevic, Standard Liege 2/0
Ajdarevic fick chansen från start mot Lierse. Gjorde dock inget större avtryck i matchprotokollet och byttes ut i den 79:e minuten.

IRLAND

Oscar Jansson, Shamrock Rovers 19/0, 7 hållna nollor

Tredje raka nollan för Jansson när Shamrock vann med 2-0 mot UCD på bortaplan i fredags. Belönades på tisdagen med en plats i U21-landslaget.

POLEN

Kebba Ceesay, Lech Poznan 0/0
Polska ligans första omgång spelas 17-20 augusti.

MOLDAVIEN

Osman Sow, Dacia 3/2

Byttes ut med kvarten kvar förra helgen mot Rapid Ghidighici. I helgen spelade han åter från start när Dacia vann med 1-0 mot Balti. Men mer än spel fram till halvtid blev det inte.

RYSSLAND

Pontus Wernbloom, CSKA Moskva 3/0

Wernbloom fanns med från start och spelade hela matchen mot Zenit St Petersburg (förlust 1-3). Fick titta på domarens gula kort i den 41:a minuten. Andra varningen på tre matcher för Wernbloom.

Rasmus Elm, CSKA Moskva 1/0
Tuff start på äventyret i Ryssland. Elm spelade från
start och under hela matchen när CSKA föll med 1-3 mot
Zenit.

Kim Källström, Spartak Moskva 0/0
Hann inte bli spelklar i tid till derbyt mot Dinamo i helgen (seger 4-0).

USA

Markus Holgersson, New York Red Bulls 19/1

Ny förlust för Red Bulls, denna gång med 0-2 mot Houston Dynamo. Holgersson spelade hela matchen.

Adam Johansson, Seattle Sounders 11/0
Johansson var med och hjälpte Seattle till seger med 4-0. Spelade hela matchen och gjorde en fullt godkänd insats.

Publicerad 2012-08-07 kl 17:49

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.