Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

Nordfeldt: "Är jag med? Vad kul!"

FotbollDirekt.se var det forum som fick äran att underrätta Brommapojkarnas målvakt Kristoffer Nordfeldt om dennes U21-landslagsplats.

- Kom jag med? Vad kul. Jag hade inte en aning att jag var med. Jag har precis tränat och jag har inte hört någonting från landslagsledningen, säger Nordfeldt till FotbollDirekt.se

Kristoffer Nordfeldt tog över som förstemålvakt under säsongen i Brommapojkarna och sin ringa ålder till trots, 19 år, spelade han mycket moget och var en av de bidragande orsakerna till att BP tog klivet upp i Allsvenskan.
- Det var inte bara jag, hela laget spelade bra och vi tog oss upp tillsammans, säger han diplomatiskt.

Men allsvenskt avancemang, förstemålvakt i klubblaget BP och nu landslagsplats borta mot Italien och därmed i allra högsta grad med i diskussionen om en plats i EM senare i år, känner du att livet leker just nu? - Det är dumt att klaga. Jag har haft en väldigt bra säsong och det här är ännu mer inspirerande.

Och nu match mot Italien, vad säger du rent spontant? - Väldigt smickrande att bli uttagen och det känns som om åldern inte spelar någon roll. Jag är ju lite yngre än de övriga som jag konkurrerar med.

FotbollDirekt.se gjorde en grundlig genomgång häromdagen av vilka unga spelare som är med och konkurrerar om en plats. Kristoffer Nordfeldt gavs följande omdöme av redaktör Daniel Bogefors: "Bara 19 år, men redan förstemålvakt hos Brommapojkarna. Har bra chans att glänsa när allsvenskan sparkar igång. En outsider."

Nordfeldt själv håller med om omdömet att han är lite av en outsider att slå sig in i truppen.
- Det vore dumt av mig och säga att jag ska med bara för att vara tredjemålvakt. Kommer jag med så ska jag vara med och konkurrera om att få stå - självklart. Men samtidigt är konkurrensen mycket hård vad gäller målvaktsplatserna.   

Han debuterade mot Polen i U21-landslaget och höll då nollan men att få resa till Italien blir förstås något alldeles extra.
- Det ska bli jävligt roligt rent ut sagt. De lär ju ha en drös stjärnspelare i sitt lag. Men sen återstår det ju att se om jag får spela, säger Nordfeldt klokt och utan att sväva iväg.

Med tanke på att matchen spelas i Italien lär det sitta proffsuppköpare på läktaren och spana in spelarna. Men det är inte något som Nordfeldt störs av.
- Jag har ett år kvar med BP och jag har spelat i BP sedan jag var en liten knatte. Vi har bra målvaktstränare i klubben och det känns som om jag åtminstone vill fullfölja mitt kontrakt men det ska till något riktigt bra om jag ska flytta, säger Nordfeldt.

Den målvakt som han är uttagen tillsammans med är Johan Dahlin och Nordfeldt hyser den största beundran för Lyn-keepern.
- Han är fantastiskt bra och det visades ju inte minst av att han fick chansen i A-landslaget. Han är en komplett målvakt.

Nordfeldt är annars mitt uppe i den svenska försäsongsträningen och trots sin ungdom resonerar han också mycket moget vad gäller den.
- Det vore för dumt om jag skulle åka på en långtidsskada, bara för att jag slarvat med uppbyggnadsträningen under försäsongen. Vi var i Idre i förra veckan och hade teambuilding. Det här blir ett kul avbrott att få komma iväg lite.

Publicerad 2009-02-03 kl 17:35