Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Nordiska klubbar kan gå samman och nobba läger i Dubai 2018

Foto: SCANPIX

Träningsläger i Dubai kan snart vara ett minne blott.
Till 2018 kan svenska, danska och norska klubbar gå samman och nobba den kritiserade destinationen.
- Vi har en bra dialog, säger IFK Göteborgs sportchef Mats Gren till Fotbollskanalen.

AIK, Häcken och IFK Göteborg kommer alla åka på träningsläger till Dubai i Förenade Arabemiraten under starten av 2017. Detsamma gäller bland annat FC Köpenhamn, Molde och Midtjylland. Valet har dock fått kritik från mängder av supportrar då regimen i Dubai inte respekterar de grundläggande mänskliga rättigheterna.

När IFK Göteborg höll medlemsmöte under tisdagskvällen kom frågan om Dubai-valet upp på nytt. Sportchef Mats Gren konstaterade då:

- Vi blev kraftigt kritiserade för det valet redan förra året. Och vi vet om förhållandena där nere. Men vi har tittat på det rent sportsligt. Dubai var dels billigare än Portugal som vi åkte till året innan. Sedan finns det bra motstånd där.

Efter mötet utvecklade han sina tankar. Och avslöjade dessutom att det har förts en diskussion om att gemensamt gå samman, svenska, danska och norska klubbar, och nobba Dubai som plats för träningsläger 2018.

- Vi tittar på att kanske kunna åka någon annanstans till nästa år. Och vi har självklart tagit den dialogen med de andra klubbarna. Sagt att vi får titta på det. Och vi har en bra dialog med dem. Det är därför vi har samlat ihop oss på samma ställe nu. Vi vet också att det inte är optimalt att åka till Dubai med tanke på vad de har för lagar och stadgar.

Så, inför 2018 lär det bli en ännu tydligare dialog om att undvika Dubai?
- Ja, det kan man säga.

Vart kan klubbarna då tänkas ta vägen istället? För IFK Göteborgs del kan det bli USA. 

- Vi har tittat lite på det. Och haft en stående inbjudan från Portland. Det har varit på gång i två år. Då skulle vi ha åkt en vecka till Kalifornien och sedan upp till Portland för att spela en turnering. Men det har inte passat oss tidsmässigt, säger Mats Gren.

Publicerad 2016-12-06 kl 23:18
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons