Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

''Noring borde göra som Fredrik Ljungberg''

Viktor Noring borde välja bort proffslivet. Tom Prahl hoppas den 19-åriga målvaktssensationen håller sig kall och anledningen är enkel: ''Det är ingen idé att bli tredjemålvakt någonstans''.

Viktor Noring imponerade direkt i premiären och höll nollan när Trelleborg tog poäng av ett formstarkt Halmstad på bortaplan.
En självklar och direkt fortsättning efter genombrottet i fjol och nu ser han allt mer ut som en förlorad spelare för Trelleborg i sommar.

- Men som jag ser det borde han stanna. Det är ingen idé att bli tredjemålvakt någonstans ute i Europa, säger Tom Prahl till FotbollDirekt.se och fortsätter:

- För det är vad du allt som oftast blir i Viktors ålder. Men det är jag som tycker så här och jag är ju inte hans förälder eller agent. Å andra sidan är Viktor smart och så oerhört mogen för sin ålder och gör säkert det rätta.

Att Viktor Norings talang är alldeles enorm är odiskutabelt för Tom Prahl.
Många vill jämföra med Andreas Isaksson. Prahl förstår varför men hoppas ändå att Noring väljer att titta på hur exempelvis en Fredrik Ljungberg tog sig ut i Europa, mer än Andreas Isaksson.

- ''Isak'' försvann ju tidigt till Juventus men hade sedan många jobbiga år. Som målvakt i så tidig ålder som Viktor och Isak, när han försvann, så blir du allt som oftast tredjemålvakt, säger Prahl.

- Fredrik Ljungberg är nog det bästa exempel jag upplevt. Han väntade till landslagsdebuten och tills dess att han var klar med den allsvenska fotbollen innan han valde proffslivet.

Så hur ska budet och klubben se ut som han väljer?
- Det viktiga är att klubben han går till inte bara ser honom som en ung framtidsman. Det ska finnas en tydlig idé om att de vill satsa på honom direkt.

Är du ändå inställd på att Viktor är förlorad i sommar?
- Jag vet inte. Jag är ju fatalist så händer det så händer det. Men skulle det göra det så har vi ett starkt alternativ i Fredrik Persson som kommer att klara av det bra.

Till sist - hur bra är egentligen Viktor Noring?
- Trots att han är så ung så känns han redan färdig. Han är jämförbar med Andreas Isaksson när han var i Viktors ålder, säger Prahl och tillägger:

- Gör Viktor fel i bland - för han gör också misstag, så påverkar det inte honom. Han är snabb med att nollställa sig. Men han behöver fortfarande bli mer delaktig i spelet och bättre med fötterna.

Publicerad 2010-03-19 kl 11:23
Annons
Annons
Annons