Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Noring följs av Premier League och Serie A-klubbar

I måndags utsågs Viktor Noring till årets nykomling vid Fotbollsgalan. I dag kan FotbollDirekt avslöja att spioner från Premier League, Serie A och holländska Eredivisie följt honom under säsongen.

- Det är ett stort intresse för honom, säger hans agent Martin Klette till FotbollDirekt.se och avslöjar: - Det är drygt en handfull klubbar från högstaligorna i England, Italien och Holland som följt honom på plats under säsongen.

Viktor Norings namn sade inför säsongen ingenting alls för den breda fotbollspubliken. Men redan i början av februari visade han vad han har i sig i en 0-0-match mot danska topplaget Odense.

När sedan tänkte ettan Fredrik Persson skadade sig inför säsongen så lät tränare Tom Prahl talangen utan minsta tvivel få ansvaret. Som 18-åring stod han 29 av 30 matcher i ett lag som bitvis snuddat vid toppen.

Nu är han utsedd till årets nykomling efter en femteplats i målvaktsligan. Lägg där till att han tagit plats i U21-landslaget.
- Klubbarna som tittar på honom tycker att han har en anmärkningsvärd jämnhet i en så ung ålder, fortsätter Klette.
- Alla som har tittat på honom slås av hans mognad i spelet, hans stabilitet och reaktionssnabbhet och styrkan i luftspelet. Han har breddkvaliteter som få andra.

Men än så länge pågår inga förhandlingar och Noring är än så länge inställd på att vara förstemålvakt i TFF även nästa säsong. Men intresset från klubbarna som följt honom är seriöst.
- Det pågår inga förhandlingar men att intresset för Viktor är stort, det är helt klart! Vi har dock ingen brådska! Vad priset som årets nykomling betyder? Ja, det är ett officiellt erkännande för honom.

Publicerad 2009-11-11 kl 19:41
Annons
Annons
Annons