Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Noring glänste direkt: Har fått mer rutin

Han blev utsedd till årets nykomling i fjol.
Årets säsong inledde Viktor Noring med att hålla nollan och rädda en poäng åt sitt Trelleborg borta mot Halmstad.

Det fanns få glädjeämnen från premiären mellan Halmstad och Trelleborg. Ett undantag var gästernas målvakt Viktor Noring. Han fick sitt genombrott i fjol och blev utsedd till årets nykomling. Och efter säsongens första 90 minuter finns inget som tyder på att Noring inte blir minst lika bra i år.

-Jag har fått mer rutin och det hjälper ju en när man ska in igen. Jag känner mig i bra form och jag hoppas att jag fortsätter att utvecklas, sa han.
19-åringen spelade med stor pondus matchen igenom och stod för framför allt två minnesvärda räddningar.

I matchminut 28 reflexräddade han Marcus Olssons närskott till hörna.
I den 66:e minuten släppte han en retur som samme Olsson bara såg ut att behöva stöta in i mål men Noring fick ut två nävar och knep bollen.

-Vid första läget försökte jag bara stå vid första stolpen och täcka. Jag får upp en hand och räddar den. Vid den andra chansen så studsar bollen lite konstigt vilket gör att jag lämnar retur. Jag är nästan säker på att han ska sätta dit den men jag fick dit båda händerna och hade lite flyt där, sa Noring.

Två heta lägen som nog borde resulterat i en fullträff för hemmalaget.

-Han är en bra målvakt, det är inget snack om det. Hade jag varit en halv sekund snabbare vid andra läget hade det varit mål. Det var synd för jag tycker vi förtjänade tre poäng i dag, sa Marcus Olsson som ersatte Joe Sise som tvingades lämnade planen med misstänkt hjärnskakning i den 37:e minuten.

I december bjöds Noring in till spel med Serie A-klubben Palermo. Det blev ingen övergång då men Europas scouter lär hålla ögonen på målvaktstalangen som spås bli näste Andreas Isaksson.

-Det finns så klart lite tankar på att komma utomlands i framtiden. Men just nu fokuserar jag bara på att göra så bra i från mig som möjligt i varje match. Jag har personliga målsättningar men de behåller jag för mig själv, sa Noring.

Matchen i övrigt var en ganska sömnig historia inför 3347 åskådare på Örjans valls jordiga plan. Halmstad höll i taktpinnen men såg, precis som i fjol, lite uddlöst ut i avsluten. Trelleborg spelade som laget alltid gör med snabba omställningar som främsta vapen. Men Andreas Drugge och hans anfallskompisar kom aldrig riktigt loss.

Publicerad 2010-03-14 kl 16:02
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons