Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

"Noring mår bäst av att stanna i allsvenskan"

Det blev ingen flytt till Fulham för Trelleborgs målvakt Viktor Noring. Tom Prahl gladdes åt beslutet och det gör också målvaktstränaren Jan Ericsson.

- Det är riktigt bra för honom att han stannar kvar i allsvenskan. Det är bättre att få stå matcher än att hamna som tredje-fjärde målvakt i England, säger Ericsson till FotbollDirekt.se.

Jan Ericsson har tidigare plockat fram en stormålvakt som Andreas Isaksson och har ett gott rykte om sig att kunna utveckla målvakter på bästa sätt.
Viktor Noring är hans senaste "fynd" och under vintern har det surrat rejält med flyttrykten kring honom.
- Han är väldigt mogen för sin ålder och vuxen till sitt sätt. Det är ingenting som får honom ur balans. Han är lugn och fin i alla lägen och han skulle kunna klara av livet i England.

Noring blev dock kvar i Trelleborg. Själv något missnöjd till en början över den uteblivna flytten men tränaren Tom Prahl var glad över att Noring blev kvar och Ericsson ser det heller inte som att Noring försatt sin proffschans.
- Nej absolut inte. Nu får han ännu mer tid på sig att visa upp sig och få ännu fler intressenter på sig. Det är ju bara positivt att klubbarna kommer till honom och vill ha honom.

Vad känner du att du kan utveckla ytterligare i hans spel?
- Han är ju så ung så jag säger - allt. (skratt) Nej men ärligt talat är det något speciellt är det väl aggressiviteten - att bli mer tuff i inläggsspelet.

I och med den uteblivna flytten får alltså Ericsson fortsätta jobba vidare med Noring.
- Jag tycker det är jättekul för oss att han är kvar och jag tror han mår bäst av det själv också. Det bästa är att visa att han är en bra målvakt och det gör man genom att få spela mycket och det får han göra här.

Publicerad 2011-03-07 kl 14:49
Annons
Annons
Annons