POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Noring provspelar med Fulham

Fulhams intresse för Viktor Noring blir starkare och starkare. Trelleborg har nu gett klartecken för målvaktstalangen att provträna med Premier League-klubben.

Fulhams intresse för Viktor Noring blir starkare och starkare. Trelleborg har nu gett klartecken för målvaktstalangen att provträna med Premier League-klubben.

- Vi har gett honom tillstånd att åka dit och provträna, avslöjar TFF:s ordförande Per-Anders Abrahamsson för FotbollDirekt.se.

Viktor Noring har varit hett villebråd för storklubbar länge och har tidigare provtränat med Serie A-klubben Palermo.
Enligt Per-Anders Abrahamsson står nu Fulham längst fram i en lång kö av intresserade utländska klubbar - och ett provspel - är klart. På måndag åker han, inte redan i helgen, som Abrahamsson först uppgett.

- De ville ha över honom på provträning och det kan vi självklart inte tacka nej till. Det har ju varit massor av klubbar här och tittat, men Fulham är de enda som haft direkt kontakt med oss om Viktor.

- Sedan får vi se, händer det inget under januarifönstret kommer vi sätta oss ner och försöka få till en förlängning med Viktor.

Viktor Norings kontrakt går ut i år, men målvaktstalangen har tidigare sagt att han vill förlänga med TFF om det inte blir någon utlandsflytt i januari.
Allt för att TFF ska få bra betalt i ett senare skede. Abrahamsson hyllar Noring för hans inställning.

- Jag tycker att Viktor är unik, ett undantag från regeln i dagens fotboll. Han har sagt att det ska kosta om han går, han lämnar oss inte i sticket. Jag tror aldrig att jag träffat en kille som är så mogen för sin ålder och då har jag ändå varit med ett tag.

TFF-ordföranden har gott hopp om att Noring stannar, såvida inte Fulham lägger upp en större summa.
Möjligheterna till speltid är något som är viktigt för den 19-årige målvakten.

- I januarifönstret vill de stora klubbarna täppa igen hål för skador och liknande. Och då tar man ju gärna etablerade namn.
Sedan vet jag inte hur Viktor resonerar, men jag vet att det är viktigt för honom med speltid, han vill att det ska vara ett lagom stort steg.

I Fulham skulle Noring få tampas med veteranen Mark Schwarzer om en startplats. Det ryktades i somras om att Schwarzer skulle lämna för Arsenal. Men nyligen förlängde den 38-årige australienaren med Fulham till 2012.

Anton Zetterman

Publicerad 2011-01-09 kl 13:36
Annons
Annons
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå