POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
11å

Norling aktuell för GIF Sundsvall?

Per Joar Hansen lämnar GIF Sundsvall efter säsongen.Nu har jakten på en ny tränare inletts och ett av alternativen kan stavas Rikard Norling.

- Vi söker en långsiktig lösning, säger GIF Sundsvalls sportchef Cain Dotson till Dagbladet.

- Det är ett nyckelord, men samtidigt är det lättare sagt än gjort. Det är inte alltid som man kan styra över allt och vi har försökt varit långsiktiga tidigare också. Vi ska inte jämföra oss med AIK utan snarare med Kalmar och Halmstad där Nanne (Bergstrand) och Janne (Andersson) haft stora framgångar. Det har varit lyckosamma långsiktiga lösningar.

Med nio omgångar kvar att spela återfinns nykomlingen under nedflyttningsstrecket. Huvudtränaren Per Joar Hansen har redan aviserat sin avgång efter säsongen och därför har klubben börjat se sig om efter en ny tränare. Ett av de främsta alternativen uppges vara Rikard Norling som var nära att skriva på för klubben redan 2004 när AIK dök upp och värvade den dåvarande 33-åringen. Nu spekuleras det i att Norling tvingas lämna Solna efter säsongen och så sent som under sommaren aviserade han ett intresse om att bli GIF-tränare igen.

- Jag känner Rikard väl och han är en riktigt kompetent tränare. Men jag har lite svårt att se att AIK ska släppa en sådan duktig tränare, kommenterar Dotson.

Ett annat alternativ som det spekuleras i är Väsbys Mikael Stahre. Men han uppges även vara det hetaste alternativet om AIK väljer att sparka Norling. Det har också pratats om Sören Åkeby som dessutom är en god vän till Dotson.

- Jag känner "Snuffe" sedan tidigare och han är en mycket kompetent tränare. Men sedan vilka namn som finns med på våran lista, det vill jag inte kommentera, säger Dotson till Expressen.

FotbollDirekt.se

Publicerad 2008-09-02 kl 16:30
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå