POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
32v

Norling: "Då skulle det vara en stor jävla besvikelse"

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från AIK:s seger mot Östersund i spelaren ovan.

SOLNA. Under söndagen kan han vinna sitt första SM-guld, som huvudtränare, med AIK.
Men Rikard Norling tyglar sina känslor, och låter sig inte vara annat än cynisk.
- Skulle jag inte vara det så skulle det vara en stor jävla besvikelse, säger Norling till Fotbollskanalen.

Rikard Norling vill vara cyniskt inställd till sitt arbete i AIK, för att inte låta sig dras med i känslostormar som kan påverka honom åt fel håll. Om det är lika lätt att lyckas vara det mitt i en guldstrid? Ja, det tycker huvudpersonen själv och inför söndagens möjliga guldmatch mot Gif Sundsvall är tränaren tydlig med att det är enormt viktigt med fortsatt rätt fokus.

Han vill inte fundera kring vad den här perioden kan få betydelse för honom framöver. Det förklarade han under en pressträff i fredags.

Det finns inte plats för så mycket sånt i ens sinne. Jag måste vara fokuserad nu när jag pratar med dig och dina kollegor, för jag vill sända rätt budskap, och sen ska jag på jobbet med tränarteamet inför det vi ska göra i morgon (läs under lördagen). Jag har inte utrymmet, jag har inte tid, det är inget som snurrar i mitt huvud, säger Norling.

Han har respekt för Sundsvall och tror inte att det faktum att Giffarna inte har särskilt mycket att spela för kommer att göra matchen lättare för AIK.

- Vi ska möta ett väldigt spelskickligt lag som har en tydlig spelidé och det hoppas och tror jag att vi också har. De vet nog vad de kan förvänta sig av oss, och tvärtom. Det blir spännande.

- Jag pratade med en spelare i Östersund efter vår match senast och han sa: ”Jag har haft lite problem in mot den här matchen, men jag var bara tvungen att spela, för jag vill spela mot AIK”. Jag tror att det är många spelare som tänker så. Jag förväntar mig att det kommer vara som vanligt, att vi kommer möta högmotiverade spelare.

Kittlar det ändå inte lite hos dig, det här läget?
- Det har kittlat länge. Det är egentligen det som är det fantastiska, som jag troligtvis aldrig kommer att vara utan. Det här kittlet, det finns i princip från första träningsmatchen. I alla fall från första cupmatch och igenom alla seriematcher. Jag kommer inte undan det på något sätt.

Är du bara Rikard Norling, fotbollstränare i AIK, 24 timmar om dygnet nu?
- Det är mycket så just nu.

Finns det inte någon timme där du bara är människan Rikard Norling?
- Jag försöker hitta en balans som ändå är viktig, men det är lite annorlunda nu än normalt.

Norling ser ett fullständigt fokus på rätt saker, att man tar en match i taget och inte på något sätt svävar i väg, som ett krav man har på sig som tränare i AIK.

- Det är snarare så att om jag inte skulle göra det så skulle det vara en stor jävla besvikelse.

Han menar att spelargruppen ligger rätt i sina mentala förberedelser inför söndagens match.

- De är fullt medvetna om att den insatsen mot Östersund senast kan te sig ganska platt om det är så att vi inte gör det bra mot Sundsvall.

Publicerad 2018-11-04 kl 09:15
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå