POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
11å

Norling: Dåligt av spelare och av tränare

En poäng efter 1-1 mot AIK var en liten framgång för Gefle.
Det behövs dock fler i nästa match.

Mötet mot Ljungskile kan skicka Gefle upp från kvalplats - eller ner i bottenträsket.
Säsongen 2005 klarade man sig precis undan kvalstrecket. Tre år senare är Gefle tillbaka där och just nu är situationen ännu värre - trots söndagens resultat.

1-1 på Råsunda, samtidigt som bottenkonkurrenten Ljungskile förlorade (0-1 hemma mot Djurgården) gör att Gefle krympte Ljungskiles försprång till två poäng. På lördag möts de båda i Gävle. För Gefles del väntar därefter ett tufft program med möten mot Kalmar FF och Elfsborg.

-Det är klart att det är en viktig match. Effekten blir större av ett sådant möte mot en konkurrent men vi kan bara förbereda oss som vanligt. Sedan vet vi historiskt sett att programmet inte har så jävla stor betydelse. Vi möter Elfsborg i sista omgången och då kan de vara borta från guldstriden, säger Gefles tränare Per Olsson till TT.

Uppåtgående trend

-Vi är i en uppåtgående trend, spelmässigt var vi tidigare i en sådan trend men tog inte poäng, det gör vi nu.

Det är dock inte något större antal man samlat ihop. Söndagens kryss var klubbens tredje i rad och kom tack vare en grov AIK-miss. Klubben som inte vunnit sedan 28 juli såg ut att ta en efterlängtad seger tack vare Ivan Obolos nickmål i 17:e minuten.
Vid en hörna i 58:e minuten hade dock inte AIK:s försvar läst på angående Hans Berggren. Skyttekungen fick stå obevakad och ordna 1-1 och poängen som höll såväl
Gefles som AIK:s svit vid liv.

-Det är som en ny serie nu. Vi är fyra lag som slåss om den 13:e platsen. Vi är i alla fall förberedda och förtjänade att ta poäng i dag. Kommer vi på 13:e plats kommer vi att vara otroligt glada, säger Olsson.

Glesa läktare

För AIK och tränaren Rikard Norling finns inte speciellt mycket att vara glada över numera. Söndagens match var ännu en svag insats av klubben som sedan länge är borta från guldstriden.

-Det är dåligt av oss att vi inte vinner matchen. Det är dåligt av spelare och av tränare. Vi har möjlighet att stänga matchen i första halvlek, sedan släpper vi in dom och det känns inte alls bra just nu.

Det gjorde det förmodligen heller inte för de 9 383 åskådare - säsongens sämsta publiksiffra - som var på Råsunda.

TT

Publicerad 2008-09-28 kl 20:07
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå