Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN
40v

Norling jublar över träningspremiär: "Jag har lidit"

Foto: Scanpix

Efter sitt vinteruppehåll drog AIK i dag igång sin säsong med årets första träning inför hundratals supportrar på Skytteholms IP.
- Härligt. Underbart, säger AIK-tränaren Rikard Norling till Fotbollskanalen.

Det var snö och blåst och temperaturen var nere runt nollstrecket när AIK i dag gjorde sin första träning för året på Skytteholms IP i Solna. Tränare Rikard Norling var, trots det ogästvänliga vädret, minst sagt glad över att vara igång.

- Härligt. Underbart. Jag är en av få som har känt att jag inte alls varit i behov av någon semester. Jag hade ju precis börjat, liksom, och så skulle man gå på semester, säger Norling till Fotbollskanalen med en grimas, och fortsätter:

- Värdelöst. Så frågar du mig har jag lidit igenom en och en halv månad medan spelarna har varit glada, för de har ju varit igång ett halvår längre än jag.

Hundratals AIK-supportrar hade trotsat vädret och tagit sig ut till Skytteholm för att få se sitt lag, och Gnaget hälsades in på planen med stort jubel och en stor mängd fyrverkerier och bengaliska eldar.

- Det är hög klass på det mesta som gänget drar igång när AIK har verksamhet. Oavsett om det är första träningen, första träningsmatchen, bussmottagning inför premiären eller när man bjuder upp till match på både hemma- och bortaplan. Det här är en del av svensk fotboll som det känns som att den har sin linda här, säger Norling. 

Hur var själva träningen?
- Det var svårt i och med vädret. Vi fullföljde träningen mycket på grund av arrangemanget, och gick kanske inte 110 utan kanske 97 procent för att inte riskera att man halkar i ett ytterläge eller något liknande när man går max. 

I fjol tog du över efter Andreas Alm i mitten av maj. Vad blir skillnaden för dig med att vara med från början i år?
- Det lär visa sig. Jag är stöpt i den form som många AIK-tränare har idkat sin verksamhet i de senaste 15 åren. Så det kommer inte att bli någon superstor skillnad. Men jag har förhoppningsvis lärt mig någonting. 

Vad vill du se AIK göra bättre 2017 jämfört med i fjol?
- Mycket löpvilja. Vi fick igång en ganska bra löpvilja under fjolåret, jag tror att vi kan få den än mer i vår offensiv. Jag hoppas också att vi ska kunna vara skickligare på att koppla av och på ett aggressivt försvarsspel. Det var mer av ett säkert, stabilt, återhållsamt och kompakt försvarsspel i fjol, som jag gärna skulle vilja trigga igång med fler nyanser.

Alexander Isak, Ebenezer Ofori och Eero Markkanen saknades alla på dagens träning på grund av landslagsuppdrag, men Jesper Nyholm, nyförvärvet från Dalkurd, fanns på plats.

- Jag har hela tiden sagt att jag verkligen sett fram emot att få in honom i laget. Det ska bli riktigt spännande att se hur snabbt han etablerar sig i startelvan. Vi har många riktigt duktiga spelare, men det är en utmaning för alla spelare i den här truppen, säger Norling.

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

Publicerad 2017-01-11 kl 19:55
ALLSVENSKAN

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER