Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
30v

Norling om MFF:s kris, Pehrsson och Andersson: ”Hoppas han fortsätter - men då tar han en risk”

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från Malmös möte med AIK under våren i spelaren.

STOCKHOLM. Rikard Norling har tränat Malmö FF - och jobbat med Daniel Andersson.
AIK-tränaren hoppas att Andersson fortsätter som huvudtränare för konkurrenten även på längre sikt.
- Men sen är jag medveten om att det innebär en risk för honom, säger Norling till Fotbollskanalen.

Mellan 2011 och 2013 var Rikard Norling Malmö FF:s huvudtränare, och då var Daniel Andersson (som nu är sportchef och tillfällig tränare i MFF) en spelande assisterande tränare i klubben. Norling, som nu leder rivalen AIK, följer så klart sin gamla klubbs situation och tror inte att hans nuvarande lag kan räkna bort Malmö från guldet i år.

Norling tror att MFF kommer att hämta sig och vara med i toppen, trots att de just nu har åtta poäng upp till AIK och 14 poäng upp till ettan Hammarby.

- Jaja, absolut, säger AIK-tränaren.

Varför då?
- Eller, ja, det som är utmaningen för Malmö nu är att de parallellt med sin utmaning i allsvenskan ska spela Champions League-kval. Det gör att utmaningen blir lite extra, att faktiskt nå hela vägen fram och vinna (guld). Det måste jag nog säga. Men om det är något lag som ska klara av det så är det just Malmö.

I veckan valde MFF att sparka sin huvudtränare Magnus Pehrsson och då tog sportchefen Daniel Andersson över som tillfällig tränare. Klubben hävdar att man först och främst söker en ny huvudtränare som ska ta över på lång sikt, men har heller inte helt velat stänga dörren för att Andersson fortsätter i den rollen.

När Fotbollskanalen frågar Norling om han tror att Andersson kommer fortsätta leda MFF framöver säger han:

- Jag tittade ju på matchen mot Hammarby (som var Anderssons första som tränare) och jag jobbade ju ihop med honom över lång tid och tycker att det var fantastiskt att se honom där på sidlinjen. Nu står han där, jag vet inte hur många gånger jag pratat med honom om det där, och pekar i en fin kostym. 

- Jag hoppas att han fortsätter, men sen är jag medveten om att det alltid är en risk och utmaning för en när man är så otroligt identifierad och personifierad med en klubb. Går du in som tränare har du skrivit på din… ditt tidsperspektiv, på något sätt. Det är omöjligt för oss att, förr eller senare, så… blir det lite tyngre. Att då tvingas lämna och så…

Det är höga insatser?
- Ja, det är lite så. Det är som när ”Henke” Larsson tog över Helsingborg. Det är trist när det blir sådär. Inte för att jag säger att det kommer bli så, men det finns risk för det. Det måste han vara redo att ta i sådana fall.

Känner du med en kollega som Magnus Pehrsson, efter vad som hände med honom nu?
- Det finns en sådan där ologisk logik i det där. Han vann SM-guld och drev sitt lag till cupfinal. Men han förlorade cupfinalen, och matchen före den och matchen efter den förlorade han också. Då helt plötsligt så ligger det honom i fatet, att han drivit laget till cupfinal. Och så fick han i den vevan gå. Det är klart jag känner sådär: ”Herregud, vad är det för bransch?”. Men samtidigt vet vi att det är de förutsättningarna som gäller. Det vet både Magnus och jag. Det är ännu tydligare i stora klubbar som Malmö och AIK. Det är de förutsättningarna vi har att jobba efter. Det är inga konstigheter, säger Norling.

En annan i AIK-lägret som har en känsla av att MFF kommer att vända på sin negativa trend är forwarden Nabil Bahoui.

- Jag tror att Malmö kommer att vara med och slåss om guldet. Absolut har de fått en knackig start, men de har en vinnarkultur där och jag tror till 100 procent att de kommer vända på det här, säger Bahoui.

- De kommer vakna när som helst, fortsätter han.

Publicerad 2018-05-19 kl 10:45
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons