Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Foto: Bildbyrån.

Norling om sportchefsryktet, att AIK ska utmana MFF och uppgiften att han larmade polisen i matchfixningsskandalen

DUBAI. Enligt uppgift till Fotbollskanalen var Rikard Norling den som larmade polisen när Kenny Stamatopoulos erbjöds pengar för att lägga sig.
I en lång intervju berättar han om ännu ett galet år som tränare.
- Jag har varit med om det mesta nu, till och med en spelare som har skjutits till döds, säger Norling.

Rikard Norling är på ett strålande humör när AIK tränar på den fina gräsmattan på anläggningen Nad Al Sheba i Dubai. Han går längs långsidan och ropar uppmuntrande ord till nyförvärvet Enoch Kofi Adu och den uppflyttade talangen Bilal Hussein. 

Efter träningen slår sig AIK-tränaren ner på en bänk i solskenet, tar bort tejpen från ankeln som suttit fast där på grund av en stukning, rullar ihop den till en stor vit boll som han sedan sitter och kastar mellan sina händer i 51 minuter medan han samtidigt ger en kärleksförklaring till Enoch Kofi Adu, svarar på Fotbollskanalens uppgift om att det var han som larmade polisen när Kenny Stamatopoulos erbjöds flera miljoner för att lägga sig mot IFK Göteborg och berättar att hans lag har alla pusselbitar på plats och ska ge Malmö FF en rejäl kamp om guldet.

ANNONS

- Det är vår ambition. Vi är redo att ta oss an den utmaningen. Så är det, säger Norling till Fotbollskanalen.

Förra säsongen kom flera av era nyförvärv sent - hur ser du på det om du jämför med nu när ni redan har satt truppen?
- Man önskar att det fanns garantier, vi kom ändå tvåa förra året och det i sig är inte skitenkelt. Det är en ganska hög position och det under förutsättningar då där vi nog alla känner internt och externt att vi är längre gångna nu än motsvarande tid i fjol. I fjol hade vi väldigt lite skador, knappar några alls, framför allt när det började dra ihop sig under hösten.

- Det finns olika faktorer. Just nu är det så men säsongen har inte ens börjat. Bortsett från det är det glasklart att truppen är i princip satt nu med Tarik Elyounoussi och med Bilal Hussein som flyttats upp. Klart att om ytterligare en junior, vilket inte alls är omöjligt, visar framfötterna så kan det vara det som är skillnaden men i övrigt är truppen på plats nu. Och betydligt tidigare än förra säsongen. Och spelarna som kom in då som till exempel Henok Goitom går ju inte att jämföra med där han är nu. Så vi har en bra känsla och det bygger på att vi förvaltar den väl.

ANNONS

Är det något ni har pratat om att ni måste vara tidigare i år än vad ni var förra säsongen?
- Jo det kan man säga att vi har gjort. Björn och jag har haft en tidig dialog och det har varit en del i utvärderingen, vad kan vi göra, vad kan vi vrida och vända på för att få till kraften - resultatet under vår och höst var ju ändå ganska likvärdiga även om det spelmässigt inte kändes så - och det är väl där du kanske ser resultatet av just nu att vi har allt på plats och dessutom kändes det som att det är bra värvningar.

Hur har ni utvecklats i 3-5-2-systemet?
- Jag tycker att vi tar steg. Det känns som att vi utvecklar det varje dag tillsammans och det har hittills inte gått en dag utan att jag känner att vi fortsätter att göra det och att spelsystemet kommer med utvecklingen till oss. Det är inte så att vi behöver jaga utveckling utan det pratar på något sätt med oss. Spelsättet pratar med oss.

ANNONS

3-5-2 såg inte alltid så bra ut under våren men blev bättre under hösten - vad berodde det på?
- Man ska inte heller överdriva som att det är spelsättet som är skillnaden. Vår skillnad kommer att vara att våra spelare är bättre än motståndarna, så att spelsättet inte sinkar den skickligheten och kraften. Så jag vill nog säga att vi där och då inte hade de förutsättningarna kanske, att vi har fått in bättre spelare. Vi fick ihop det bättre på hösten och även nu känns det som att vi har spelare som kan förgylla spelsättet.

Förväntningarna var väldigt höga på Kristoffer Olsson, men han fick inte den bästa starten, precis som laget, men sedan hittade du en bättre roll förhonom när han flyttades fram - är det så det kommer att se ut i år med honom högre upp och Enoch Kofi Adu längre ner?
- Man har ju lärt sig genom alla år, när jag pratade med ”Koffe" första gången så kommer jag ihåg att jag var väldigt tydlig med att inte vara för tydlig och kategorisk, att du ska spela i en position, att det ska vara i balans eller ficka som vi kallar det. Det är väl samma sak nu. Här och just nu känns det naturligt att han tar ett steg framåt i den här fickrollen i och med att Adu i sin tur, som det känns just nu, är bäst lämpad att spela i en balansroll på mittfältet. Men samtidigt vill jag inte låsa mig fast i det.

ANNONS

- Nu har jag kommit fram till att Robert Taylor gör det fantastiskt bra som wing (kantspelare) men han var inte tilltänkt som wing från första början utan det var mer i en fickroll. Och med Stefan Silva kommer jag inte att sätta mitt hus på om han kommer att vara bäst som forward eller i fickrollen när vi sitter här om ett år. Det är det här som är det roliga med att lära känna spelarna ordentligt efter ett år, då har man fått ett hundraprocentigt grepp om spelarna.

Hur ser du på ditt senaste nyförvärv, Tarik Elyounoussi?
- Det är ju som många andra av våra nyförvärv väldigt spännande och jag tror och hoppas att han ska fungera väl in och att hans instinkter ska fungera väl i vårt sätt att spela. Jag har jättebra koll på honom. Om vi får igång honom och hans fysik, att han får ut max av sig själv, så är jag helt övertygad om att han kommer att vara en tillgång. Du måste vara en av de absolut bästa spelarna i allsvenskan för att klara av att mer eller mindre spela i Bundesliga vilket han faktiskt till och från har gjort när kroppen har fungerat. Så det handlar mycket om att få honom i form och då är jag övertygad om att han kommer att vara jätteduktig. 

ANNONS

- Det blir ju spännande att se nu om den här löpkapaciteten vassa känslan som han har runt straffområdet och inne i straffområdet, hur den kommer att passa in som bäst. Han har kanske agerat lite som Ahmed Yasin i instinkter, det blir spännande att se hur det fungerar med att få ihop en helhetsbalans. Men han har ju trots allt spelat i positioner som säger till mig att det egentligen inte finns något som kommer att hålla honom tillbaka där.

Hur ser du på dina andra nyförvärv?
- Jag tycker att vi ska väva in både Anton Saletros och Ahmed Yasin där. Båda är ju tillbaka nu och man ser att det har hänt grejer och det är fantastiskt. Det är verkligen kul att se hur båda har tagit steg när de har varit utlånade.

Stefan Silva?
- Stefan har haft lite trubbel nere i Italien och det är egentligen samma med Joel Ekstrand som också har haft en sådan där fysisk fnurra på sin fotbollstråd och får vi igång båda vilket vi nu har en idé om att få, och vi hoppas att det blir framgångsrikt, så kommer vi att få två toppklasspelare till.

ANNONS

- Bilal Hussein får man ju räkna in som ett nyförvärv och som en av våra egna, och du ser ju själv på träningen här i dag. Han är en riktigt bra spelare. Det är en ruskig konkurrenssituation, men bara det att nämna honom som en potentiell konkurrent i startelvan säger ganska mycket om hans kvalitet just nu. 

- Adu är ju…, fortsätter Norling innan han tystnar i några sekunder och ler.

- Ja, han har gått in här och det känns som att han bara flyter rätt in i spelet.

Utveckla gärna, jag ser på dig att du är väldigt förtjust i honom, eller?
- Ja mycket. Väldigt mycket. Jag har jobbat med ganska många sådana här afrikanska balansspelare. Det har varit allt från Derek Boateng till Dulee Johnson och de här spelarna har något med sig från modersmjölken som gör att de passar förbannat bra in i en sådan roll och i svensk fotboll. Adu har en potential att vara en av de vassaste av de här tre som jag nämnde nu och som jag har tränat i den rollen.

ANNONS

Inga dåliga ord?
- Nä det är det inte.

Vad är det med Adu som du gillar så mycket?
- Det är svårt att sätta fingret på sådant men det är en beslutsfattning kopplat till en precision på något sätt. Han är en väldigt bra spelare.

Om vi fortsätter med nyförvärven så har ni tagit in målvakten Budimir Janosevic - hur ser du på honom?
- Det är bra tajming för honom att komma till AIK om man vänder på det i och med att han har varit skadad. Han är kanske i behov av att sätta ytterligare kraft i kroppen och inte behöver forcera in som fötrstamålvakt, för han är så långt gången i karriären att det lag som värvar honom normalt ser honom som sitt förstaalternativ direkt och att han då ska komma tillbaka så fort som möjligt från skadan. Men nu är det inte så här utan vi har Oscar Linnér som stod förra året och som nu har utvecklats vidare under uppehåll och uppstart här vilket gör att Budimir får lugn och ro att sätta sin träning och när den väl är i hans kropp så är det jag kan se och läsa och kommunicerar med målvaktstränarna att det är en jävla bra målvakt som är på gång.

ANNONS

Robert Lundström?
- I och med det här spelsättet och att vi har wingar, alltså arbetsbeskrivningen ur ett fotbollsperspektiv är så tydlig så är det faktiskt ganska lätt att leta spelare, sedan om det blir rätt eller inte det vet jag inte men jag tror att Robert kommer att blomma jäkligt mycket här. Sedan har det ju hänt grejer med Robert Taylor den sista tiden också, det är lätt att glömma honom.

Flera av nyförvärven som Joel Ekstrand och Stefan Silva har gjort det väldigt bra för ett par år sedan men har haft det tufft det senaste, även Tarik Elyounoussi som var bra i Bundesliga men hade det tuffare i Olympiakos och Qarabag - hur viktigt är det att hitta hungriga spelare som vill tillbaka dit man har varit?
- Det är jätteviktigt. En spelare som är trött och uttråkad skulle jag ha skitjobbigt med och han skulle med största säkerhet ha det skitjobbigt med mig. Så det är en grundförutsättning och det är klart att det inte bara är så för mig, jag är inget unikt fall i det perspektivet som tränare, säg den tränaren som vill ha en omotiverad spelare.

ANNONS

Bredden känns starkare i år - hur viktigt är det och att det är konkurrens på alla positioner?
- Det är ju viktigt men det är ändå spetsen som i slutändan är det avgörande. Att spelarna som är på planen gör skillnad och att vi vinner så många matcher som möjligt. Det är det viktiga och det är klart att det ju kan vara en bra konkurrenssituation på dåliga spelare, men jag hoppas att vi har en bra konkurrenssituation på bra spelare och det tror jag att man behöver för att ta ett steg till för vår del och utmana på allvar.

Saknar du något i truppen?
- Jag kan inte säga att jag känner att nu måste vi ha in det här och det här. Faktiskt. Utan vi kan börja jobba på allvar.

Ni har ändå blivit av med Chinedu Obasi som var ganska viktig - hur ser du på det?
- Ja absolut. Jag skulle nog vilja säga att Obasi, Stefan Ishizaki och Johan Blomberg var en del av en dynamik under hösten som var anledningen till att vi kom så högt upp som tvåa. Vi fick till det riktigt, riktigt bra och det var som Henok sa i intervju med dig, du kan ta en copy paste på det, att det är riktigt bra spelare med fin synergi med övriga som har försvunnit och att det finns hopp om att spelarna som har kommit in är kapabla att ta vid, men det är ingen låg kravställning för de nya spelarna. Vi var duktiga tillsammans.

ANNONS

Du är nöjd med truppen och saknar inget, kan ni rå på regerande mästaren Malmö FF?
- Det är vår ambition. Vi kom tvåa förra året och när man säger att man vill utmana på riktigt då måste man ta sig an, kavla upp ärmarna och göra det med så bra folk som möjligt och vi är redo att ta oss an den utmaningen. Så är det.

Ser du MFF som favorit?
- Malmö är regerande mästare och har vunnit fyra av de fem senaste mästerskapen så det är klart att MFF måste ses som det. Sedan är det ju så att förra året spelade MFF inte någon internationell cup och det gjorde väl utmaningen lite svårare för oss för vi gjorde det. Sedan har MFF också haft en ganska stor omsättning i truppen och det är klart att det ska sätta sig. Generellt sett känner jag att allsvenskan kanske är bättre än någonsin.

Varför är den det?
- Både bättre och lite mer oviss. Vad händer med Elfsborg, vad händer med Göteborg som är mer svårläst och kanske går utanför det som har setts som traditionellt, i alla fall där. Jag tror att båda klubbarna kommer att få mer hjälp av det, att de just nu kanske får en kick av det faktumet att bli bli bättre. Sedan tycker jag att Elfsborg har värvat in klokt kopplat till det.

ANNONS

- Östersund tycker jag är ett riktigt bra lag. Sedan våra tvillingar och trillingar. Kraften på Djurgården… jag vet inte, bra så om Djurgården. Häcken verkar ju gå som tåget och jag tror att Andreas Alm kommer att göra det som han var så jäkla framgångsrik med i AIK, att släppa individerna och konstnärerna lös och de individerna får härja med all sin färgstarkhet. Häcken tror jag kommer att bli ännu bättre.

När vi satt här för ett år sedan var du imponerad över och pratade varmt om Jimmy Thelin och Graham Potter. Även om det inte gick bra för Jönköping så hamnade Thelin i Elfsborg och Potter gjorde väldigt bra saker i Östersund - när du sitter här nu är det något nytt som du är imponerad av?
- Det ska bli intressant att följa Göteborg. Jag tycker om Poya (Asbaghi). Jag känner igen ganska mycket i mig själv. Jag hoppas för hans skull att det går bra, till och med jättebra, för att jag tror att det är viktigt för honom att hitta någon balans i sin kraft, det var det som var utmaningen för mig.

ANNONS

Vad är det mer du känner igen i dig själv?
- Att han tror på det här och det kanske inte går i de mönster som är de traditionella, att han också kommer in i en klubb där det är än mer tydligt så och att det sitter väldigt mycket kultur i väggar och sådär, framför allt om det inte går som på räls att utmaningen då ligger i att hantera läget. Det ska bli väldigt, väldigt spännande att se hur han hanterar det för fotboll det kan han och bevisligen att strukturera lag… modet det har han.

Tror du att han har materialtet för det han tror på och vill stå för?
- Det är också viktigt naturligtvis. Det är det som jag har varit inne på, utan det så… men det vet jag inte. Det kan ju helt plötsligt explodera för att det är en så stor skillnad ändå mot hur det har varit, så spelare som inte har blommat alls kan bli något helt annat. Och kopplat till eventuella nyförvärv och så. Men det är också svårt det där med nyförvärv. Även Mats Gren behöver ju lära känna Poyas sätt att se på spelartyperna som han behöver på respektive position vilket också tar sin tid och behöver ha sin gång.

ANNONS

Under 2017 hade AIK tolv spelare i antingen P01 eller P02-landslagen, man ska kanske inte kalla det för en gyllene generation men det är väldigt många, hur jobbar ni för att få in de här spelarna i A-laget i framtiden?
- Det vi ser nu är att vi har fyra stycken uppe hos oss nu och flertalet av de här är väldigt, väldigt framgångsrika i det man gör här på träningarna. Jag tror att det är frukten av det som Leif Karlsson (chef för ungdomsverksamheten) och gänget där nere med framför allt Peter Wennbergs insats förra året. Peter är inte lika ute i strålkastarljuset nu i och med att han inte är med oss här i A-laget men ändå är han kvar och verkar för att det här ska bli så framgångsrikt som möjligt så att vi kan förvalta de här spelarna på ett bra sätt. Jag som A-tränare och ansvarig för alla resultat behöver verkligen någon som har det som sitt nummer ett och sitt fokus och det står nästan överst på arbetsbeskrivningen.

ANNONS

- Det är svårt för oss som är ansvariga, annat än okej ge spelarna chansen, spela med de här killarna i strategiska lägen och så och det är det som blir min roll, att se till att spelarna förbereds för just den fasen där jag tar ut de här spelarna eller inte, där behöver man någon som är jäkligt duktig och där är Peter en oerhört viktig del i det. Nu är Elie Mineirji (chefstränare för ungdomsakademin) med här för att ta hand om deras intressen på lägret, vilket naturligtvis är en fördel och han är en del av det gänget som jobbar med det här.

Av de allsvenska tränarna den här säsongen så är det väl bara en som har varit tränare för sitt lag i allsvenskan i längre än de två senaste åren och det är Joel Cedergren i Sundsvall - hur ser du på det?
- Jag tror att det där går lite i vågor. Men här och nu är det tydligt att det är så och jag känner ju själv att jag har det som jag är bra på men om jag inte ser till att ha riktigt kvalificerade killar med mig som är riktigt duktiga så kommer vi inte att ligga i spets för jag är inte kapabel till att göra det själv.

ANNONS

Många släpper fram nytt som Poya Asbaghi i IFK Göteborg, Axel Kjäll i Örebro och Stefan Billborn i Hammarby - varför tror du att det är så, hur tänker klubbarna?
- Jag tror att vi är i en fas nu att det vi gör här och nu är nog mycket det vi kan se att det har gjorts i fyra-fem år i de absolut bästa klubbarna i Europa, och det de här storklubbarna gör nu kommer vi kanske att göra om fyra-fem år här. För att det verkligen ska implementeras in i svensk fotboll så kanske det är en sådan här naturlig succession som måste till och sedan också tajmingen till det, att de killarna eller tjejerna också finns när behovet också är där från klubbarna. Så nu poppar Jimmy Thelin, Joel Cedergren, Poya Asbaghi och Stefan Billborn upp. De här finns där och då när det behövs och står för det som är riktningen.

ANNONS

Hammarbys vd Henrik Kindlund menar att det har blivit viktigare att ha ett starkt tränarteam och att många klubbar har börjat att jobba så snarare än att bara ha en stark tränare som tidigare har varit vanligt i allsvenskan - hur ser du på det?
- Så är det. Jag håller med, men jag tror också att man ska ha klart för sig, vilket kommer att visa sig förr eller senare, att jag tror att någonstans måste ett ledarskap finnas för att rikta all den här kvaliteten och all den här kraften. För den här ungdomliga kvaliteten är ju förenat med en jäkla kraft också och det ska ju kanaliseras ihop, vilket jag tror är ytterligare något som kommer att visa sig bli viktig. Om det är sportchef eller om det är någon mellanting som kanske jag fungerar som nu, att jag fungerar som en arbetsledare för jäkligt många duktiga killar för det vardagliga arbetet där jag sen då i min tur rapporterar till Björn Wesström. Det här är väl ett sätt att försöka att förklara, så absolut, men om det inte är tränaren så måste sportchefen gå in i det vardagliga och se till att all den här energin kanaliseras korrekt, om nu huvudtränaren ska vara specialiserad också.

ANNONS

Det var ett speciellt 2017 i AIK. Först misstänktes (han är fortfarande misstänkt) en av din förra spelare för att erbjudit Kenny Stamatopoulos flera miljoner för att lägga sig mot IFK Göteborg - enligt uppgifter till Fotbollskanalen var det du som larmade polisen - hur ser du på det och hur upplevde du allt som hände där?
- Det är mycket där som skedde som… alltså för mig där och då så är det existentiella frågor. Om det här inte skulle komma upp till ytan så skulle jag acceptera att börja leva i en illusion och då slutar jag hellre. Sedan vill jag inte utveckla det mer än så.

Vad gör man som tränare när en sådan situation uppstår, det är ju inget man kan vara förberedd på?
- Verkligen inte. Jag tror att om man är huvudansvarig för en verksamhet så måste du vara redo att fatta så många kloka beslut som möjligt och att ha en så god beredskap som möjligt. Du ser pedagogen Jussi Sjöblom som är här med oss nu, det är hans jobb att skapa relationer med allt och alla för att dels ha någon form av riktning för hur vi agerar, dels också att om något händer så är han där direkt och finns i verksamheten.

ANNONS

Var det svårt för dig?
- Det som var svårt var att man ju pendlas mellan om inte vi gör på det här sättet vad blir konsekvensen av det då?

Du tyckte att det var rätt att det kom upp till ytan, men gjorde det att ditt jobb blev svårare?
- Nej mitt jobb har varit att jag kan leva med samma idealism som jag har gjort innan och jag kan befinna mig i min bubbla där många undrar om den där karln är riktigt frisk. Men jag älskar den bubblan och jag hade inte kunnat göra det om inte det här hade retts ut.

Hur märkte du på spelarna att de blev påverkade?
- Jag tror att vi hanterade läget så bra att det blev ingen större grej än vad det behövde bli. Det hanterades på ett balanserat och noggrant sätt. Spelarna behövde inte fundera så mycket mer än att ha åsikter om de inte tyckte att det här var korrekt inom våra stängda dörrar.

ANNONS

Sedan, i slutet av oktober, drabbades Daniel Sundgren av akuta andningssvårigheter som senare diagnostiserades med lungemboli, blodpropp i lungorna - hur upplevde du det?
- Man kommer ju så nära sina spelare, eller jag försöker att inte komma för nära, men man kommer så nära att det blir inte som ens barn eller bröder men det är bra jävla nära och det här var en jävla smäll för oss. Det var en känslomässig smäll som… det är lättare med sådant här som hände med Kenny där man kan ta strategiska val och göra något år situationen och någon aktiv handling, men när något sådant där händer så blir det bara något konstaterande på något sätt och där det drabbar en fantastiskt skicklig fotbollsspelare och människa på ett otroligt hårt sätt. Det är klart att det gör ont i oss. Men vi hoppas ju fortfarande att det ska finnas en möjlighet att han kommer tillbaka.

ANNONS

Det har även varit andra struligheter i klubben och just pågår en utredning om hot och trakasserier - hur ser du på det?
- Ibland ska man passa vissa frågor till personerna som har ansvaret att svara för det. Det är inte mitt jobb. Sedan har jag inställningen att ingen ska behöva må dåligt, vi ska vara rädda om varandra och hellre ge varandra en kram än tvärtom.

Hur var 2017 som AIK-tränare - du har ju varit med om saker som har skakat om förut?
- Ja, jag har varit med om saker förut. Jag känner att jag har varit med om det mesta. Jag har varit med om spelare som har skjutits till döds till och med, som jag har varit ansvarig för. Eddie Moussa i Assyriska. Så jag har nog varit med om det mesta. Men jag är faktiskt nöjd och det jag är mest nöjd med var att vi fick inte till truppen tillsammans förra året så där slagkraftig förrän när vi började kliva ur europaspelet, då började jag känna att här är det, och med tanke på det, att då ändå uppfylla grundkraven på målsättningen tycker jag är det starkaste.

ANNONS

- Sedan är det ju så att jag vet ju att det kommer att hända saker i år också och det är därför… hantera det, håll inte på och tyck att herregud det här är så fruktansvärt, utan vi hanterar läget för det kommer att hända igen och vi har till och med förberett resureser för det i teamet nu med Jussi så att vi står där redo när det kommer, vad än det nu må vara.

När den här matchfixningsskandalen dök upp, vilken nytta hade du då av det du har varit med om tidigare?
- Jättemycket. Det är det man känner. Det är det fina med att få erfarenhet inom sitt yrke, att man kan vila och hantera lägena med ett större lugn och träffa mer rätt i besluten som man fattar.

Är du nöjd med hur du har agerat med de här bitarna?
- Jag har inte reflekterat så mycket över det mer än att jag inte är missnöjd med det.

Du var inne på Jussi Sjöblom som är med er här i Dubai. Han var ju även med som en stödperson när Dulee Johnson hade problem - hur länge har du haft honom i teamet nu?

ANNONS
- Han har varit här sedan årsskiftet ungefär.

Varför?
- Han är här som pedagog. Han ska sätta saker och ting i väggarna med spelarna, att de skapar sig ett potentiellt bollplank, att de har någon att prata med om de behöver och som jag sa att om något händer så är han den första som man har möjlighet att vända sig till. Han är utbildad psykolog och allt möjligt. Han har varit rektor i massa år och jobbat med mycket verksamheter där det är spets i det, sådana elever och skolor. Sedan har han ju genom alla år alltid funnits där, vad det än har gällt, för att stötta och hjälpa. Han har jobbat mycket inom ungdomssektionen i många år så han är en välkänd medarbetare i AIK.

Har det med sådana här saker som kan skaka om att göra att han är här?
- Ja det är en kombination av det, att vi har en beredskap om och när behovet kommer upp och sedan den vardagliga kontakten, den vardagliga utvecklingen av individen och laget.

ANNONS

I slutet av november berättade Erik Edman i sin podd Ljugarbänken att du var på väg att bli sportchef, sedan hade vi på Fotbollskanalen uppgifter om att du var på väg att få en större roll - hur ser du på det?
- Jag har uttryckt det till dig och dina kollegor när det har behövts om just det som har blivit någon form av sanning som jag har tvingats att dementera gång på gång, att jag vill bli sportchef eller ta ansvar över truppbyggandet via att vara manager, och jag säger återigen att jag är inte den sorten… jag har sedan lång tid kommit fram till att jag är bra på det jag gör ute på träningsplanen och det förstärker mig ytterligare nu att vara någon form av arbetsledare för ett jävla bra tränarteam.

- Jag blir ju förvånad när ryktena poppar upp gång på gång och jag jobbar hårt för att visa genom handling, framför allt till en sådan som Björn (Wesström, sportchef) att det stämmer inte och du behöver inte oroa dig, för varje gång behöver jag snacka med Björn om att det är taget ur luften och att han ska lita på mig. För det blir ju kontentan av det, att fan är du ute efter mitt jobb. Det är naturligtvis det första han tänker. Jag kan inte göra mer än så.

ANNONS

Du vill inte bli det?
- Jag tror inte att en klubb ska anställa mig som sportchef. Jag tror inte heller att jag är.. alltså jag har inte den här förhandlingsförmågan. Jag är inte bra på det helt enkelt. Jag är inte bra på det privat eller någonting och då vet jag att då sätter jag klubben i en situation som inte är bra.

Till sist, under hela er träning använde ni en drönare som svävade över spelarna - varför har ni börjat med det?
- Analysanledning. Det är ju inte för att kolla om han böneutroparen här borta kommer i tid till sitt torn.

- Nädå, vi har den för att kunna kolla på våra träningar efteråt. Analys är en viktig del för oss och därför kör vi med drönare här.

Publicerad 2018-02-01 kl 06:15
Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto