POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Norling: "Stefanelli har kraftigt greppat tag i den här chansen"

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren ovan.

SOLNA. Efter att ha gjort första starten sedan början av maj stod Nicolas Stefanelli i dag för ett hattrick när AIK körde över BP.
Han har på något sätt ganska kraftigt greppat tag i den här chansen, säger AIK:s tränare Rikard Norling.

Sedan bortamötet med Elfsborg 6 maj tidigare i år har Nicolas Stefanelli fått nöja sig med att starta på bänken och göra inhopp i AIK. Efter att ha avgjort Europa League-dubbelmötet med Shamrock Rovers tidigare i veckan fanns argentinaren dock med i startelvan igen i mötet med BP - och kom att spela en huvudroll.

Stefanelli gjorde tre mål när AIK vände ett 0-1-underläge till seger med 5-1, vilket gav tre nya poäng i den allsvenska toppstriden. 

- Han gjorde en avgörande insats sist. Det kändes naturligt att han skulle starta den här matchen, säger AIK:s tränare Rikard Norling efter matchen.

Han fortsätter:

- Han har på något sätt ganska kraftigt greppat tag i den här chansen. Det är ungefär det man vill att en spelare ska göra när han har stått åt sidan i en konkurrenssituation. Han har fortsatt att jobba. Det som kanske säger mest om Nicolas i dag är att han har gjort två mål och hade kunnat kämpa om att få slå den straffen, men han gjorde inte det. Han klev åt sidan. Det är en otroligt fin reaktion som han har visat både under den tid han inte fick spela och nu.

Har han varit svår att hålla på gott humör under den här tiden?
- Nej.

Varför tror du att han är så populär som han är bland supportrarna?
- Det är sådana små grejer. Dels det, att han säger att det är okej. Han är trygg i sig själv och vad han kan, och det har han visat nu gentemot tränaren, att han fortsätter att jobba och vet vad han kan, och att han vill ta chansen när han får den - och gör det också. Det är bra. Det är inte konstigt att han blir omtyckt. Han är genuint en bra människa.

Publicerad 2018-07-22 kl 18:33
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå