Norling: "Vi är det bättre laget i dag"

Haussade innan säsongen. Fullt godkänd vår. Katastrofal höst, tränarspekulationer och dåligt spel. Men i allsvenskans sista timme håller AIK på att hitta sitt spel igen. Matchen mot Örebro SK slutade 2-1.

Nu har AIK två raka hemmasegrar och man kan börja tala om att laget är på väg in i någon slags positiv trend. Mot Örebro så spelade man också en mycket fin fotboll med bra och rörligt kortpassningsspel längs backen. Stor segerorganisatör var givetvis säsongens bäste AIK-spelare Ivan Obolo. Argentinaren nickade in 1-1 på hörna och var med i uppspelet till 2-1 som avslutades av Kenny Pavey. Kvicke Markus Jonsson såg till att engelsmannen hade öppet mål.

- Vi är det bättre laget idag, säger tränaren Rikard Norling till PPV.

- Och jag tycker att vi gör en ganska bra match.

Annars fick AIK den starten man absolut inte ville ha. Redan efter tio minuter lobbade Stefan Rodevåg in 1-0 för gästerna. I slutet av halvleken borde det också ha blivit 2-0 för närkingarna. AIK-målvakten Tomi Maanoja lyckades på något mirakulöst sätt göra två fantastiska räddningar i rad. På den tredje chansen passerade bollen finländaren, men då dök Nils-Eric Johansson upp som en räddande ängel på mållinjen.

- 2-0 där hade varit väldigt orättvist, tycker AIK-tränaren Rikard Norling.

Tack vare segern gick AIK upp på sjätte plats i tabellen. Noterbart är att bara 7 420 åskådare hittade till Råsunda denna kväll.

AIK - Örebro SK 2-1 (0-1) Mål: 0-1 (13) Stefan Rodevåg, 1-1 (49) Ivan Obolo, 2-1 (56) Kenny Pavey
Varningar: AIK: Johansson, Pavey, Atta, ÖSK: Nordback, Wowoah
Domare: Stefan Johannesson
Publik: 7 420

Publicerad 2008-10-27 kl 23:13