Norling: Vi skapade starkt tryck

En svit som föll. Två sviter som höll. Men inget lag som föll.
Det blev resultatet av 2-2-matchen mellan AIK och Gais på Råsunda.
-Vi är glada över poängen, sade Gaistränaren Magnus Pehrsson.
AIK har inte förlorat sedan 21 april. Den sviten höll. Men man hade också fem raka segrar och borde haft en till, för hemmalaget var det klart dominerande laget i första halvlek där man utsatte Dime Jankulovski för en kanonad av skott och nickar, vilket också visade sig i statistiken där AIK hade 12-3 i avslut i första. Dessutom ett bortdömt mål för offside.
-Vi skapade tillräckligt för att leda men så åkte vi på en kontring som alltid är en risk när vi ligger på, sade tränaren Rikard Norling.

Och på kontringen skickade Daniel Morais Reis fram bollen till framstormande Levon Pachajyan som iskallt satte bollen till höger om Daniel Örlund.
-Trots det skapade vi ett starkt tryck. Inte hejdundrande, men starkt tryck, tyckte Norling och det var bara att hålla med.

Obolo-tryck gav mål

Framför allt var det Ivan Obolo som skapade oreda i Gais-försvaret och han hade en fin chans att kvittera direkt men Jankulovskis fotparad var av den högre skolan.
-Det var en match i perioder. Vi hade en bra när vi tryckte upp och gjorde 1-0, analyserade Magnus Pehrsson.
-Sen fanns det perioder där vi gick på knä, framför allt när Obolos huvudspel gjorde att de fick tryck på oss.
Det Obolo-trycket fortsatte i andra och inom en kvart hade AIK tagit ledningen genom dels ett mål av Obolo, nickskarv på en frispark, och en pass från Obolo till Miran Burgic som nickade in 2-1 i 57:e.

Fast Pehrsson hade en lösning:
-Vi gjorde två byten för att få mer arbete på mittfältet och mer energi framåt.
Den energin skulle inhopparen Björn Andersson stå för men han gjorde mer än så, nämligen 2-2.

Vacker kvittering

-Ett vådaskott. Snyggt, men turligt, erkände Pehrsson.
-Den studsar över på nåt sätt och han drog till, beskrev Norling.
Vackert var det i alla fall, 2-2-målet från Björn Andersson. Ett inkast skarvades vidare och Andersson fick bollen till vänster om AIK-målet och ur liten vinkel dundrade han in kvitteringsmålet med vänstern.
Mot slutet var spelet relativt jämnt och det oavgjorda resultatet stod sig tiden ut. Det var fjärde matchen i rad mellan AIK och Gais i allsvenskan som slutade oavgjort. Den sviten höll. Som tur var för AIK så tappade även andra topplag poäng och man behåller tredjeplatsen i serien minst en omgång till. Fast om man ska hänga med i toppen måste man utnyttja sina chanser bättre. Det gjorde man inte mot Gais.