POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Norrköping efter Eliasson-försäljningen: "Nu behöver vi tålamod"

1:43

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från Norrköpings möte med AFC Eskilstuna i spelaren.

Nicklas Bärkroth, Christopher Telo, Michael Langer - och nu har även Niclas Eliasson lämnat IFK Norrköping i sommar.
Manager Jens Gustafsson pekar nu ut tålamod som en nyckel för klubben.
- Vi satsar på det sätt som vi klarar av att göra, säger Gustafsson till Fotbollskanalen.

I går kväll blev det officiellt att IFK Norrköping säljer Niclas Eliasson till engelska Bristol City efter en stark första halva av året allsvenska säsong. Det blev därmed bara ett år i Norrköping för Eliasson, som först lånades in från AIK under förra hösten och anslöt permanent i vintras.

- Det är med stor stolthet som vi lämnar Niclas vidare ut i Europa. Det är framför allt ett stort kvitto till den spelartrupp som IFK Norrköping förfogar över och hur de hjälper spelarna att utvecklas på ett bra sätt, och inte minst också tränarstaben som gör detsamma. Här måste vi också blanda in publiken som är oerhört stöttande i vårt sätt att agera, vilket har gjort att Niclas har växt otroligt mycket under kort tid. Det var inte så många som höjde på ögonbrynen eller visste speciellt mycket om Niclas Eliasson förra sommaren när vi presenterade honom på en presskonferens - i dag är han namnet på allas läppar. Det berömmet ska vi dela, framförallt spelartruppen, supportarna som har hjälpt till och ledarstaben, säger Norrköpings manager Jens Gustafsson till Fotbollskanalen.

Han fortsätter:

- Sedan finns det en annan sida av detta, som det alltid är när spelare från IFK Norrköping lämnar på det sättet, att det är de absolut mest utåtstående spelarna som får möjligheter att ta de här kliven. Det gör att vi försvagas under en tid, vilket gör att vi behöver fortsätta bygga. Man kan säga att Niclas har blivit för bra för snabbt för att vi skulle kunna hålla emot. Vi kommer att arbeta för att vara så slagkraftiga som vi bara kan under hösten, trots tappet av Niclas.

Han hade ändå tre och ett halvt år kvar på kontraktet. Vad det självklart att släppa honom?
- Det är aldrig självklart. Framförallt inte med den kontraktslängden. Men det som jag tillsammans med styrelsen gör är att väga in helheten. Både den sportsliga delen och den ekonomiska delen men också helheten med spelarens vilja. Att göra den här typen av satsningar gör att vi kan fortsätta satsa på vår förening framöver. Det är ju inte bara så att vi ska göra det på torsdag morgon, utan istället säkerställa att vi kan vara konkurrenskraftiga över tid. Sedan har det också med attraktionskraft att göra. Jag är övertygad om att många tittar på IFK Norrköping, inte bara efter den utveckling som Niclas Eliasson har haft utan även tillbaka i tiden, som en en klubb som har varit oerhört bra på att få spelare att ta nästa kliv i spelarkarriären. Det är något som vi värnar och är väldigt stolta över, att ha en miljö som spelare kan lyfta sig i. Sedan är det hela tiden en balansgång, men vi väger in helheten i de sakerna. Så självklart är det absolut inte.

Kommer ni att ersätta honom nu innan fönstret stänger på fredag?
- Vi säger varken ja eller nej på den frågan. Vi jobbar på den tid som fönstret stänger, därefter summerar vi transferfönstret.

Fotbollskanalen har tidigare avslöjat att Norrköping är intresserat av Muamer Tankovic.

Hur ser du på truppen ni har nu? Håller den för hösten?
- Truppen är potentiellt väldigt stark fortfarande med många nya spelare. Vi behöver tålamod, för vi har bytt ut enormt mycket spelare under ett år och det har kommit in nya spelare som gör att vi behöver tid och tålamod för att förstärka relationerna på planen, som är viktigt för att se till att vi utvecklas som lag. Det kommer säkert ta sin tid, men vi har definitivt spelarmaterialet för att göra det möjligt.

Samtidigt som man tappat flera profilerade spelare i Nicklas Bärkroth, Christopher Telo, Michael Langer och Eliasson har man värvat in målvakten Aslak Falch, vänsterbacken Johannes Vall och mittfältaren Alexander Jakobsen.

- Det finns en opinion som säger att Norrköping inte satsar, men det har att göra med att vi satsar på det sätt som vi klarar av att göra. Vi kunde nå Niclas Eliasson för ett år sedan. Niclas Eliasson av i dag hade vi inte haft en chans i världen på, och ingen annan svensk klubb heller. Vår uppgift är att se till att vi utvecklar spelare med hög potential, för de är de som vi når ekonomiskt sett. Vi kommer att fortsätta arbeta på det sättet. Vi kommer också fortsätta arbeta med att förstärka och förbättra vår akademi för att få fram så många unga spelare som någonsin är möjligt från de egna leden, säger Gustafsson.

Ni vann en tät match senast mot AFC men hade innan dess fyra raka förluster i allsvenskan. Hur ser du på sitsen ni har inför hösten med formen som ni har nu?
- Jag har inte sett något allsvenskt lag som inte haft en tajt matchbild mot AFC den senaste tiden. Men man kan säga att vi har haft en resultatmässigt förskräcklig juli månad, som så klart påverkar. Men det är ingen som kommer undan det, utan nu gäller det att vi jobbar för att vända den trenden. Vi hoppas att vi gjorde ett av avstampen mot AFC för att få in ett starkare självförtroende och en starkare tro på att vi kan vara med. Men vi samlade på oss ganska bra med poäng under våren där vi bunkrade upp, som gör att vi inte behöver vara alltför nedstämda i vårt självförtroende. 

Se höjdpunkterna från Norrköpings möte med AFC Eskilstuna i spelaren ovan.

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

Publicerad 2017-08-09 kl 14:34
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto