Norrköping föll mot Halmstad - efter Al-Ammaris missil: "En på miljonen att det blir mål"

Halmstad chockade Norrköping och tog en skön seger hemma på Örjans Vall.
Efter en dramatisk start på matchen vann HBK med 2-1 genom mål av Amir Al-Ammari och Sadat Karim.
- Det är en på miljonen att den sitter. På träningen skjuter jag över hela staketet, säger Al-Ammari till Discovery+-

IFK Norrköping kom till söndagens match mot Halmstad med målet att fortsätta på segerspåret efter en 2-1-seger borta mot Östersund i förra matchen. Halmstad, å andra sidan, ville plocka en efterlängtad seger efter två kryss och en förlust sedan sin senaste seger i slutet på juli.

Men det började dramatiskt. Brandlarmet gick på Örjans Vall och publiken tvingades utrymma arenan. Enligt Aftonbladet var det ett tiotal bengaler som låg bakom larmet.

Vid 15:25 blåstes matchen sedan igång. Då dröjde det inte länge förrän Samuel Adegbenro var nära att göra 1-0 till Norrköping. Efter bara några minuter på matchklockan ryckte sig Adegbenro fri med sin första touch på ett inlägg - men Halmstadsmålvakten Malkom Nilsson Säfqvist avvärjde läget och styrde ut till hörna.

Istället skulle det vara Halmstad som öppnade målskyttet. Amir Al-Ammari snappade upp returen på ett blockerat Halmstad-skott utanför Norrköpings straffområde, la upp bollen åt sig själv och avlossade sedan en missil till 1-0 i nättaket bakom Oskar Jansson i Norrköpingsmålet.

- Det är en på miljonen att den sitter. På träningen skjuter jag över hela staketet, säger  vänsterfotade Al-Ammari till Discovery+ i halvtid med tanke på att målet gjordes med högerfoten.

Efter stor Norrköpingspress under i stort sett hela den andra halvleken utökade sedan Halmstad till 2-0 i den 70:e minuten. Edvin Kurtulus hittade Sadat Karim i Norrköpings straffområde, som placerade in 2-0 vid den bortre stolpen från nära håll.

Sju minuter senare skulle dock Norrköping reducera då Adegbenro till slut skulle få utdelning. Jonathan Levi hittade anfallaren med ett inlägg vid Halmstads bortre stolpe, där Adegbenro stenhårt nickade in 2-1. Målet innebär att han kliver upp i ensam skytteligaledning på nio mål, ett mål framför Malmös Antonio Colak och Degerfors Victor Edvardsen.

Men reduceringsmålet räckte inte. Halmstad höll undan den sista delen av matchen och bärgade segern. En tung förlust för Norrköping som hade chansen att knipa fjärdeplatsen från Hammarby, men istället får man stanna kvar på femteplats. Halmstad, i sin tur, klättrar i och med segern upp på åttondeplats i tabellen.

- Den här segern har vi kämpat och krigat för länge. Man kommer inte långt med de kryssen vi fått med oss på senaste tiden. Man får bra självförtroende av att kryssa, men samtidigt är det skönt att ta den här segern idag, säger Halmstads lagkapten Andreas Johansson till Discovery+-

Norrköpings Jonathan Levi anser att segern var välförtjänt för Halmstad.

- Vi har väldigt mycket bollinnehav, men de kontrollerar matchen. Vi har lågt tempo, vi tar lång tid på oss och försöker hålla bollen längst marken. Det tycker jag att vi ska fortsätta med, men vi har nog lite för lågt tempo och vi skapar inte jättemånga målchanser. Jag får nog till och med säga att det är en välförtjänt seger till Halmstad, säger Jonathan Levi till Discovery+.

Härnäst möter Norrköping Östersund på hemmaplan, medan Halmstad spelar Hallandsderby mot Varberg på bortaplan.

Halmstad: Nilsson Säfqvist - Kurtulus, Johansson, Baffo, Bengtsson - Kroon, Allansson, Al-Ammari, Tot Wiktström - Boman, Antonsson

Norrköping: Jansson - Wahlqvist, Castegren, Lund - Ishaq, Fransson, Khazeni, Bergmann Johannesson, Skulason - Nyman, Adegbenro