Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Norrköping fortsätter förvåna: "Att vi ligger däruppe är bara kul"

Foto: Scanpix

Nästa

Avbryt
Försök igen

GÖTEBORG: En delad andraplats i tabellen för IFK Norrköping. Förvånande för många och även lite förvånande för spelarna själva.
– Jag trodde vi skulle vara bättre än förra året, att vi ligger däruppe är bara kul, säger Andreas Johansson till fotbollskanalen.

Andreas Johansson är ledarfiguren för det ganska unga IFK Norrköping som ligger delad andraplats med Elfsborg i tabellen. En nyckelfigur för Janne Andersson i det spännande lagbygget som hoppas kunna vara med hela vägen in och slåss om medaljerna. Mot serieledande IFK Göteborg var det IFK Norrköping som var det bättre laget.

– I första halvlek är vi oerhört bra, vi spelar riktigt bra fotboll. Sen är de bättre i andra. Men det som fattades är utdelningen. Har du bra perioder i matcherna så måste du få utdelning nu höll det ju på att straffa sig med straffen så där får vi tacka David (Mitov-Nilsson), säger Andreas Johansson och fortsätter.
– Men alltid bra att ta en poäng borta mot serieledarna.

Nu när serien vänder så blir det snabbt retur mot IFK Göteborg för Andreas Johansson och hans lagkamrater. Då på hemmaplan och på konstgräs.

– Vi ser framemot vår hemmamatch, och på konstgräset har vi en fördel. Det kan bli åka av, säger Johansson.

Vad säger du om er insats? Kändes som ni vågade mest direkt?
– Vi ska egentligen inte börja som vi gjorde kanske. Men vi vet att de sätter hög press och är aggressiva. Vi båda som lag är väldigt bra i omställningsspelet och har varit framgångsrika med det. Därför kanske det inte var så bra att jag började dribbla kanske ... men vi visade att vi vågade och fick igång passningsspelet ganska snabbt och då försvann deras press.

Under förra säsongen med fyra matcher kvar av säsongen blev den tidigare defensive mittfältaren omskolad till mittback av Janne Andersson. Ett platsbyte som fortsatt under säsongen. Under söndagskvällen lyckades Johansson för andra mötet i rad hålla skyttekungen Lasse Vibe utanför målprotokollet.

– Klart det känns bra, det är en ny position men jag börjar bli ganska klar på hur det är nu. Sen är det alltid bra när deras anfallare inte gör mål, säger han med ett leende.

Tvåa halvvägs in på säsongen, hur ser du på er första halva?
– Stabila prestationer rakt igenom. Vi har haft ett bottennapp mot Helsingborg i fjärde omgången. Annars har det varit bra prestationer i många matcher.

Förvånad själv att ni ligger så högt uppe?'
– Jag skrev på ett treårskontrakt med Norrköping och förlängde med två år, det gjorde jag lite för att jag kände att vi hade det i gruppen. Förra året blev en missräkning men vi har utvecklat vårt passningsspel. De yngre spelarna tar mer ansvar nu och växte förra året. Nu ställer de också krav vilket höjer vår nivå. Sen trodde jag att vi skulle vara bättre än förra året och att vi ligger däruppe nu är bara kul, säger Johansson.

Publicerad 2015-07-13 kl 09:38
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons