Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Norrköping höjer guldtrycket på Elfsborg

Elfsborg fortsätter att imponera. Och nu höjs guldtrycket ytterligare av nykomlingen Norrköping.
- Att möta Elfsborg på bortaplan är det värsta man kan göra i allsvenskan, säger Norrköpings tränare.

Elfsborg har imponerat stort på försäsongen.
Mot Norrköping kom en ny seger - och nykomlingen är imponerade av guldfavoriten, som enligt Norrköpings assisterande tränare Stefan Hellberg är det bästa laget Norrköping stött på under försäsongen.

- Nu saknade de några spelare, men de har en bollsäkerhet som vi måste sträva efter. De har en individuell skicklighet och en stor bolltrygghet, inte minst hemma på konstgräset. Det är roligt att se dom, säger Stefan Hellberg.

Att Norrköping ändå kunde mäta sig med ett upphaussat Elfsborg var emellertid ett rejält styrkebesked. Fortfarande är det dock osäkert vart nykomlingen egentligen står.

- Det är svårt att bedöma mot ett lag som Elfsborg när vi fick jobba så mycket med försvarsspelet. Men vi behöver sådana här matcher och vi behöver tid, fortsätter Hellberg.

Med tre oavgjorda innan Elfsborgsmatchen finns likväl frågetecken. Och Norrköping verkar inte riktigt veta själva var de står.

- Det vet vi inte förrän serien drar i gång. Att vi är allsvenska inställningsmässigt - det är solklart. Men vi har många nya spelare och en ny tränare - vi behöver tid.

Frågan är om tiden räcker till?
Med inte mycket mer än en månad till allsvensk premiär ska laget i väg till Mallorca för att slipa formen. Väl tillbaka ska Norrköping förhoppningsvis vara bättre rustade än senast laget var i allsvenskan.

- Den här gången är alla i stan mer medvetna om vilken svår uppgift detta är. Det finns en medvetenhet och en ödmjukhet som blir väldigt viktig, avslutar Hellberg.

Publicerad 2011-03-02 kl 15:59
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons