POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Norrköping i krisen - släpper inte startelvan

INFÖR NORRKÖPING-SYRIANSKA: Tidigare total öppenhet kring startelvan. Men mitt i den sportsliga krisen byter lagledningen taktik. Elvan mot Syrianska släpps på matchdagen.
- Det har försvunnit en del spelare nu, säger Stefan Hellberg.

IFK NORRKÖPING

Preliminär startelva: Abbas Hassan - Martin Smedberg-Dalence, Anders Whass, Petru Racu, Viktor Rönneklev - Marcus Falk-Olander, Astrit Ajdarevic, Armin Tankovic - Imad Khalili, Gunnar Heidar Thorvaldsson, Shpetim Hasan

Skador/avstängningar: Viktor Rönneklev, Imad Khalili, Joonas Tamm, Bobbie Friberg da Cruz (s), Anders Wikström (a)

Han är formstarkast: Astrit Ajdarevic. Gjorde i vanlig ordning en bra match senast för IFK när laget mötte Malmö. Norrköping spelade över lag bra fotboll och Ajdarevic hade stor del i det, snabb och teknisk.

Norrköping-citat:

Hur kändes matchen senast mot Malmö? (0-0)

- Det som var glädjande för våran del var att det öppnade upp sig i andra och det blev större ytor för oss, då hängde vi på Malmö, det var en av våra bättre halvlekar offensivt. Vi orkade fullfölja matchen bra, säger Norrköpings assisterande tränare Stefan Hellberg till FotbollDirekt.se.

- Båda matcherna mot Malmö har ju varit bra spelmässigt för våran del, det har varit en positiv vecka för våran del, absolut.

- Det är helt klart att topplagen "ska" vinna sina matcher mot oss, det finns ingen anledning för oss att tänka så. Nu blir det en match mot en bottenkonkurrent.

- Vi har mer att vinna, det ställer högre krav på vårat passningsspel. Nu blir det en match mot en bottenkonkurrent. Vi har mer att vinna, det ställer högre krav på vårat passningsspel.

Hur ser ni på Syrianska?

- Vi har mött dem varje år nu ett tag. Vi vann med 3-2 senast på hemmaplan och gjorde mål sent. Vi har vunnit hemma och de har oftast vunnit hemma, det känns bra att möta dem hemma.

Ni har alltid gått ut tidigt med startelvorna innan matchen, oftast ett par dagar i förväg men inte nu, hur kommer det sig?

- Det är inte alltid vi har gjort det, det har hänt ett par gånger tidigare. Det har försvunnit en del spelare nu.

Kan det ha varit en nackdel?

- Nej det har det inte varit. Men det har inte varit någon nackdel, det är för att en del är borta. Vi var lite osäkra på hur vi skulle göra, det är ingenting som säger att vi gör så nästa gång.

SYRIANSKA

Preliminär startelva: Christian Frealdsson – Isa Demir, Omar Jawo, Alessandro Silva Pereira – Imad Zatara, Rabi Elia, Dinko Felic, Sharbel Touma, Yussuf Saleh – Peter Ijeh

Skador/avstängningar: Johan Arneng, Abgar Barsom, Suleyman Sleyman, Anders Bååth, Robert Massi, Besim Kunic, David Durmaz, Dwayne Miller (a)

Håll ögonen på: Peter Ijeh. När Ijeh var tillbaka senast fick han byta tidigt på grund av Millers utvisning. Har en hög högsta-nivå - viktig framförallt för Syrianskas målskörd, måste bara göra dom.

Syrianska-citat:

- Det är klart att det alltid är tråkigt att förlora, det är ingen katastrof, säger Syrianskas Sharbel Touma till FotbollDirekt.se.

- Vi har bra och viktiga matcher nu framför oss, ta så mycket poäng som möjligt.

- Det har varit okej, det har varit tufft med ommöblering av spelare. Det har varit tillfälligheter som har avgjort matcherna. Lite tråkigt så där men.

Rasmus Björe

Publicerad 2011-07-16 kl 09:07
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå