Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Foto: Bildbyrån

Norrköping öppnar för ny arena: "Vår ambition är att vara ett nordiskt topplag"

6v

Norrköping kan bygga en ny arena för att möta de nya krav som ställs.
Detta meddelar klubben i ett medlemsutskick, enligt NT.
- Det är styrelsens skyldighet att hela tiden bedöma arenans skick för att både kunna spela svenska tävlingsmatcher, men även internationella, säger klubbdirektör Örjan Hansson till Fotbollskanalen.

I veckan rapporterade Norrköpings Tidningar om att det finns långt gångna planer på att bygga bostäder i nära anslutning till IFK Norrköpings nuvarande hemmaarena Platinumcars Arena.

Detta kan också öppna upp för en flytt av Pekings hemmaarena, som invigdes 1903. I ett medlemsbrev som skickades ut under fredagen går bland annat att läsa:

"Arenan har ett underhållsbehov för den löpande driften och behov av stor om- och tillbyggnad för att leva upp till framtidens krav på en arena för elitfotboll. När dessutom bostäder kommer närmare in på arenan så måste vi ta hänsyn till säkerhetszoner och logistik runt arenan och våra arrangemang. Styrelsen undersöker därför både vad som krävs för att fortsätta utveckla arenan på plats samt om det eventuellt finns andra alternativ för placering av en ny anläggning", skriver Peking i nyhetsbrevet enligt NT.

ANNONS

Klubben tillägger samtidigt:

"Båda alternativen har för- och nackdelar och styrelsen har inte tagit ställning för något av alternativen".

Den detaljerade planen för hur IFK ska agera i frågan planerar klubben att ha klart någon gång under 2022 och när Fotbollskanalen når klubbdirektör Örjan Hansson säger han:

- Det är så här att det är styrelsens skyldighet att hela tiden bedöma arenans skick för att både kunna spela svenska tävlingsmatcher, men även internationella. Det innebär att styrelsen måste hela tiden göra den bedömningen med det regelverk som finns och man tror jag komma. Och sen göra en bedömning om man ska behålla befintlig arena, eller reder vi inte ut att behålla den befintliga arenan för att kraven som ställs är så pass höga för att IFK Norrköping ska kunna spela hemmamatcher i Norrköping, och inte behöva flytta till exempel en Champions League-match till Stockholm.

ANNONS

Hansson menar vidare att en framtida arena måste kunna möte större krav än i nuläget.

- Vår ambition är att vara ett nordiskt topplag och då räknar vi med att kunna komma ut i Europa och spela. Då måste vi ha en anläggning som matcher de kraven. Kraven stärks hela tiden kring säkerhet och anläggningars skick och funktion för att man ska kunna få spela matcher i de här internationella turneringarna. Men vi pratar fem-tio år framåt kring det här, men man måste pröva det utifrån hur man tror att det kommer se ut i fotbollsvärlden, säger han.

Hur ligger ni till i den processen?
- Det finns ingen process. Styrelsen måste pröva om IFK Norrköping kan spela sina matcher på sin hemmaarena. Om mans er att det inte blir möjligt om fem eller tio år, då måste man så småningom börja titta på: Kan vi hantera det via vår nuvarande arena eller måste vi börja titta på andra alternativ i Norrköping? Men vi har inte ens kommit till den frågan. Jag tror att det är någonting som har blivit lite förstorat än vad det egentligen är.

ANNONS
Publicerad 2021-05-07 kl 16:23
Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto